Care sunt semnele dezechilibrelor vaginale?

Secretia vaginala normala a unei femeie sanatoase este transparenta sau alba/albicioasa, fara miros, cu un pH egal cu 4,5-5,0 si mai abundenta la menstruatie. Functia sa fiziologica este de a spala continuu vaginul, diluand incarcatura bacteriana si determinand lubrifierea tesuturilor. Modificarile de culoare, miros, consistenta, pH si volum reprezinta simptome ale unor infectii vaginale si ne atrag atentia ca la nivelul zonei intime s-au produs dezechilibre.

Citeste si:  Tomografii gratuite, decontate de CASMB in clinica Medsana Cotroceni

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, ne spune care sunt semnele unor dezechilibre vaginale: „Secretia vaginala se schimba, miroase, apare senzatia de usturime sau de mancarime, de disconfort. Aceste semnale ne indica faptul ca secretia vaginala este patogena si este recomandat sa facem un examen de secretie, un examen al pH-ului vaginal si o cultura bacteriana, care sa identifice bacteriile patogene de la nivelul florei vaginale”.

Citeste si:  Cum ne aparam organismul de bacteriile super-rezistente?

Modificarile culorii sau mirosului secretiei vaginale, pruritul prelungit, orice intepaturi, senzatia de arsura, durerea sau apari?ia sangerarii ar trebui toate tratate drept semne probabile ale unei infectii vaginale si examinate de un medic ginecolog.

Daca problemele vaginale sunt tratate conform indicatiilor primite de la medicul ginecolog, in ceea ce priveste igiena intima externa, trebuie sa tinem cont de faptul ca antibioticele omoara lactobacilii, iar mucoasa vaginala se usuca si se irita.

Citeste si:  Conflictul ca simptom al relatiilor cu ceilalti si cu sine

In aceste conditii, trebuie sa folosim pentru igiena intima produse care amelioreaza intensitatea simptomelor caracteristice asociate florei vaginale anormale, asa cum sunt produsele din gama Lactacyd Femina.

Gama Lactacyd Femina include: emulsiile Lactacyd Femina si Femina Plus, spuma Lactacyd Femina, servetele intime Lactacyd Femina si noul gel proaspat Lactacyd Femina Ocean Fresh.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.