fbpx

Cate ceva despre herpes

Please select a featured image for your post

8 din 10 persoane sunt infestate cu virusul herpetic. Herpesul este foarte raspandit si nu beneficiaza pana in prezent de un tratament eficient. Vom afla in randurile urmatoare ce este, cum se manifesta si care sunt cauzele aparitiei acestei boli atat de larg raspandite, cum este herpesul. Ce este herpesul? Herpesul este o eruptie acuta de vezicule, (basicute) grupate, situate pe o baza eritematoasa ( rosie), fiind cauzat de un virus. Aceasta boala nu afecteaza grav pielea, singurele inconveniente fiind mici pete rosii reziduale, dupa vindecarea basicutelor urmate de pigmentari cu caracter temporar. Herpesul se localizeaza cu predilectie in jurul gurii, nasului, dupa urechi si in regiunea genitala avand cauze variabile. Cum se manifesta herpesul? Herpesul este caracterizat de o stare de usturime si mancarime data de miciile basicute pline cu lichid, care in momentul in care se rup lasa eroziuni ce sunt greu de vindecat. Aceste pustule au tendita de a se extinde, putand declansa eruptii in serie. Dupa disparitia simptomelor virusul herpetic ramane in organismul nostru si poate recidiva in noi herpesuri la orice ocazie favorabila data de: expunerea prelungita la soare sau alte conditii climaterice cum ar fi vant sau frig, stres, emotii, stari depresive si stari de oboseala acuta, guturai, amigdalita, consum excesiv de alcool, etc. Evolutia eruptiei herpetice este scurta, vindecarea se produce spontan in 7- 10 zile. Esentiala este o igiena riguroasa pentru a nu oferi conditii de recidiva pentru un alt herpes ce ar putea aparea imediat dupa primul fara o oarecare pauza.
Citeste si:  Luna a II-a din viata unui bebelus
Cauzele aparitiei herpesului Cauzele aparitiei herpesului sunt variabile si numeroase. Printre cele mai importante amintim: imunitate scazuta, infectiile microbiene din organism, extractiile dentare, diverse traume, indigestii sau boli febrile, etc. Cum se transmite virusul herpetic? Virusul herpetic se transmite prin intermediul contactului direct cu o persoana infestata. Utilizarea in comun a obiectelor personale (tacamuri, periuta de dinti, prosop, pahare), strangerea de mana sau sarutul sunt modalitati de contaminare cu acest virus. O mare parte din populatie este purtatoare acestui virus fara sa stie. Unoeri primul contact cu virusul herpetic poate sa treaca neobservat. Majoritatea persoanelor sufera un singur episod herpetic, o mica parte dintre aceste persoane continuand cu pusee regulate.
Citeste si:  Lentilele heliomate, indicate pentru sezonul rece
Dupa prima infectie eruptia poate reapare in acelasi loc – herpes recidivant. Herpesul este o boala extrem de contagioasa, iar contagiozitatea lui incepe de la primele si cele mai mici manifestari ale acestuia. Cei care sufera de o eruptie herpetica trebuie atentionati sa nu isi atinga atinga leziunile pentru a nu isi infecta si alte parti ale corpului – ochi, cavitate bucala si organe genitale. Copii de varste mici sunt mai vulnerabili in fata acestui virus de aceea parintii vor lua masuri pentru a evita contactul dintre persoanele infectate cu acest virus si copil.
Citeste si:  Mediafax: O treime dintre adolescentii romani sunt fumatori!
Tratamentul herpesului Organismul trebuie ajutat sa lupte cu acest virus, iar noi putem face acest lucru printr-un regim alimentar usor, format in principiu din verdeturi, salate,cartofi, lactate, peste, ficat, ulei de masline, drojdie de bere, etc. Este de preferat sa fie evitate urmatoarele alimente: ciocolata, nuci, bere, stafide, fulgi de ovaz, mazare, floricele de porumb, precum si alimentele bogate in proteine. Virusul herpetic nu poate fi tratat, din pacate nici chiar vaccinul anti- herpetic nu garanteaza 100% eliminarea posibilitatii unei noi eruptii herpetice. Putem stopa evolutia unui episod herpetic aplicand un unguent pe baza de aciclovir, cu actiune antivirala. Alifia cu zinc scurteaza timpul infectiei si realizeaza un anume blocaj in inmultirea virusului. Chiar si tratamentele naturiste sunt uneori eficiente pentru herpes, utilizand diverse plante precum roinita, fumarita, patlagina, brusture, napraznic, tinctura de propolis, etc.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.