Cateva statistici infioratoare despre boli venerice

Jumatate din populatia globului va avea, de-a lungul vietii, macar o boala transmisibila sexual (BTS). Cauza majora a acestei raspandiri fantastice este inconstienta. In continuare cateva cifre care va pot convinge sa numarati pana la zece inainte a avea un act sexual neprotejat:

– 448 de milioane de persoane sunt infectate in fiecare an anual cu o BTS, la nivel global, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Citeste si:  Inelul contraceptiv, o alternativa eficienta

– 25% din studenti au contractat de-a lungul celor 4-5 ani de cursuri (perioada considerata cea mai vulnerabila din acest punct de vedere) macar o BTS, pondere care creste spre 50%, in cazul populatiei generale.

– 54% din studenti declara ca folosesc in mod regulat prezervativul in timpul actului sexual vaginal, 29%, in cazul sexului anal, si doar 4 %, in timpul sexului oral, uitand astfel ca incidenta contractarii unei boli venerice pe cele trei cai nu difera substantial.

Citeste si:  Transplant acasa. Romanii doresc ca interventiile chirurgicale sa fie facute in tara

– 80% din persoanele care au cazut victima unei BTS nu au niciun simptom deosebit. Acesta este, de altfel, principalul motiv al transmiterii rapide a acestor afectiuni.

– 50% din studenti sunt convinsi ca si-ar da seama daca cineva are o boala venerica doar uitandu-se cu atentie la el. Evident, este o aberatie, cat timp, asa cum aratam mai sus, nici macar marea majoritatea a purtatorilor nu au habar ca au fost infectati.

Citeste si:  De ce apar pistruii si cum ii tratam?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.