Cazul Giulesti: un subiect atins in timpul dezbaterilor

Please select a featured image for your post

Subiectul cazului asistentei medicale de la Maternitatea Giulesti a fost deseori atins, toti asistentii medicali prezenti la eveniment aratandu-si solidaritatea cu asistenta medicala Florentina Carstea. Concluzia generala este ca situatia de la Giulesti a atins pe fiecare asistent medical care lucreaza intr-un spital de stat din Romania, pentru ca toti risca acelasi lucru.

„Ne supunem nu numai riscului profesional acoperit de companiile de asigurari, ci unuia mult mai mare si complex. Daca refuz sa mai lucrez in conditiile acestea, raman fara loc de munca. Daca nu refuz si ma supraaglomerez, ma supun astfel unor riscuri imense si pot ajunge in situatia colegei de la Giulesti”, a marturisit o asistenta medicala de la Spitalul Victor Babes din Bucuresti.

Citeste si:  Un semnal de alarma unghiilor

Mircea Popescu de la Sindicatul Sanitas a declarat ca „desi ni s-a spus ca reducerea salariala va fi de 25%, in realitate la salariu cu totii simtim ca aceasta scadere este de 50%. Ni s-a spus ca de la 1 ianuarie salariile vor reveni la nivelul initial, dar modul de calcul s-a realizat in asa fel incat de nu se va face nicio modificare pentru a ni se da inapoi 25%. In plus, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu mai are bani, astfel ca in luna decembire nu vor mai fi fonduri pentru plata salariilor, chiar si fara 25%, nu mai vorbim de achizitia de materiale sanitare pe care tot noi, medicii si asistentii medicali, le achizitionam din banii nostri”.

Citeste si:  "Am demonstrat ca suntem un producator roman de sapunuri naturale... altfel"

In ceea ce priveste situatia de la Maternitatea Giulesti, Mircea Popescu a adaugat „Cum este posibil ca o asistenta sa lucreze 12 ore, intr-un mediu cu temperatura de aproape 40 de grade, fara sa primeasca apa minerala sau sa isi poata lua o pauza de 10 minute?”


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.