Ce anume „trateaza” art terapia?
INEDIT! Material video comentat de la Safe Place.

Am pus special cuvantul „trateaza” intre ghilimele si asta din cel putin doua motive. Unul dintre acestea este conotatia medicala, iar art terapia nu este medicina; in plus, acest cuvant ne poate duce cu gandul la un pacient care asteapta pasiv „sa i se dea ceva”, „sa i se faca ceva”. Iar art terapia abordeaza diferit persoana aflata in dificultate si simptomele ei.

In primul rand clientul este un partener egal, un expert in propria viata. Din diverse motive, a uitat acest lucru, iar rolul art terapeutului este de a-l ajuta sa/si redescopere propria expertiza, propriul sunet si vibratia personala.

Citeste si:  Ce nu stiati despre hipocalcemie...

Am sa apelez din nou la experienta personala, chiar daca e limitata, insa e directa, nu-i din carti. Astfel, au beneficiat de art terapie copii ai caror parinti se separau si treceau prin perioade dificile, comportamental si emotional (agresivitate in parc, cu alti copii sau acasa, cu parintii); cupluri care doreau sa isi clarifice anumite aspecte ale vietii lor si sau care treceau printr-un proces de separare; persoane in cautarea unui loc de munca sau care doreau sa se clarifice ce anume doresc sa faca, cu ei, cu viata lor si care profesie li s-ar potrivi mai bine; profesionisti care si-au schimbat locul de munca, urcand in ierarhie si avand dificultati de adaptare la noile cerinte (de la middle management la top management sau chiar membru in board-uri sau care au schimbat compania); copii emotivi sau descurajati care aveau dificultati la scoala (invatau mai lent sau deloc la anumite materii); au mai venit barbati si femei care aveau dificultati in a relationa cu persoane de sex opus; au fost si persoane care nu treceau printr-un moment de criza, ci doar doreau sa afle mai multe despre ei.

Citeste si:  Testul de compatibilitate genetica - un serviciu gratuit care salveaza vieti!

Fiecare a beneficiat, intr-un grad mai profund sau mai superficial, de beneficiile art terapiei. Sigur, paleta este mult mai larga, am redat doar tematici care mi-au venit in minte in timp de scriam acest articol.

Articol realizat de Psih. Mihai Albu
psiholog, art terapeut in formare

Tel.: 0723.270.407
Web: www.safe-place.ro

MAI MULTE DESPRE ART TERAPIE

Citeste si:  Sanatatea unghiilor

Urmariti un material video despre art terapie, principiile si aplicatiile sale, precum si cum sunt toate acestea puse in practica in cadrul Safe Place!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.