Ce este si cum poti proteja proteza dentara?

O proteza dentara, in acceptiunea populara, este o placa mobila pe care sunt atasati dintii. De fapt, orice structura care inlocuieste parti ale dintilor (coroane dentare) sau dintii (punti dentare) sunt proteze, dar fiind fixe, pacientii prin traditie nu le percep ca atare. Ceea ce intelege populatia prin proteze sunt cele care pot fi indepartate din gura de catre pacient, ceea ce specialistii numesc proteze mobile (totale) si mobilizabile (partiale).

Milioane de romani sunt purtatori de proteze dentare, totale sau partiale, iar purtarea acestora aduce cu sine schimbari in viata fiecaruia dintre ei, atat la nivel psihologic, cat si fizic, pentru ca purtarea unei proteze presupune o perioada de adaptare si acomodare la noua situatie.

Citeste si:  Pilula de a doua zi. Ce e bine sa stiti despre ea

Daca porti proteza dentara, forta muscaturii tale este redusa cu doua treimi fata de cea naturala, ai nevoie de o igiena orala speciala si trebuie sa fii mereu atent ca proteza sa fie bine fixata. Purtarea unei proteze dentare poate influenta felul in care vorbesti si te poate determina sa iti schimbi comportamentul, fie ca iti acoperi gura cand razi sau zambesti, fie ca incerci sa mesteci doar pe anumite zone ale maxilarului.

Citeste si:  Secretul frumusetii lui Jennifer Aniston consta in dieta bazata pe detoxifiere

O buna adaptare pe gingii a protezei dentare este elementul esential pentru confortul celui care o poarta. De aceea este foarte important sa consulti periodic medicul stomatolog pentru a vedea evolutia sa si daca necesitata eventuale ajustari.

Solutia pentru ingrijirea corecta a protezei dentare, de la Corega:

In plus, trebuie sa ii acorzi o ingrijire speciala, cu produse special create pentru igiena protezelor dentare, precum tabletele de curatare Corega. Iar pentru a impiedica patrunderea resturilor alimentare sub proteza, poti sa folosesti o crema adeziva Corega, care te va ajuta si la obtinerea unei fixari puternice si sigure pe durata intregii zile.

Citeste si:  Cresterea sanatoasa a copilului

In perioada 1 iulie – 30 septembrie 2011, purtatorii de proteze dentare din toata tara pot beneficia de un control stomatologic gratuit in cadrul Campaniei Educationale Corega „Mananc, vorbesc si zambesc cu incredere!”. Apeland 0800 860 860 (apel gratuit in toate retelele), purtatorii de proteze dentare vor putea obtine informatiile necesare pentru programarea la un control stomatologic gratuit al protezei dentare in unul dintre cabinetele stomatologice partenere.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.