Ce ii face pe oameni cu adevarat fericiti?

Potrivit unui studiu, realizat recent in Marea Britanie, micile placeri ale vietii sunt cele care ne fac cu adevarat fericiti. Intr-o lume din ce in ce mai axata pe aspectul material al vietii, familia, prietenii si frumusetea naturii par sa faca inima sa tresalte.

Sondajul de opinie, la care au luat parte peste 2.000 de persoane din Marea Britanie, a urmarit sa identifice lucrurile simple care fac viata mai placuta.

Citeste si:  Astenia de toamna

Dintre respondenti, 22% au ales rasul ca fiind cea mai placuta activitate, in timp ce servirea mesei in compania prietenilor a ocupat pozitia a doua in preferintele lor, cu 21%. Imbratisarile au fost mentionate de 19% dintre respondenti, fiind astfel cea de-a treia cea mai placuta activitate.

Printre primele 10 activitati care contribuie la starea de fericire a oamenilor s-au mai numarat si mangaierea razelor de soare, lectura unei carti de calitate, plimbarile pe plaja, senzatia data de asternuturile curate, admirarea unui apus de soare, rasfoirea unui album cu fotografii si mirosul ierbii proaspat cosite.

Citeste si:  Metode naturiste antifebra: citricele sau 'sosetele cu otet'

„Se pare ca intr-o lume din ce in ce mai complicata si mai stresanta, cautam cai prin care sa reintram in contact cu ceea ce conteaza cu adevarat”, a declarat coordonatorul sondajului, adaugand ca, potrivit rezultatelor lucrurile simple, necostisitoare, sunt cele care aduc cea mai mare fericire.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.