Ce ii face pe tineri mai fericiti?

Un nou studiu arata ca nu doar tinerii care merg la petreceri, unde servesc un pahar sau doua, se pot declara fericiti. Cei mai putin extroverti, apeleaza mai putin la acest tip de distractii si mai mult la familie si prieteni ori strategii cognitive si de relaxare, cu rezultate chiar mai bune.

Citeste si:  Onicomicoza - problema unghiilor

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatea din Indiana (Statele Unite) au analizat strategiile de a se simti bine utilizate de studentii extroverti si de cei mai putin orientati social.

„Nu trebuie neaparat sa iesi in oras sau sa mergi la o petrecere pentru a fi fericit. Insa este absolut esential sa mentii contactul cu familia, prietenii si persoanele care imparatasesc aceleasi convingeri si idealuri cu tine”, explica coordonatorul studiului.

Citeste si:  Dieta alcalina: beneficii si alimente recomandate

De asemenea, tinerii care au anumite scopuri bine definite par a se simti mai fericiti decat colegii lor. „Tinerii care isi traseaza bine anumite scopuri, se angajeaza in moduri de petrecere a timpului liber mai fructuoase, mai degraba decat sa-si petreaca timpul uitandu-se la televizor sau nefacand nimic concret. Tind sa nu iasa atat de mult in oras si sa prefere ceea ce ei numesc reflectii spirituale – acestia sunt tinerii care se declara mai fericiti si care au rezultate academice mai bune”, completeaza autorul.

Citeste si:  Curiozitati din lumea medicala

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.