fbpx

Ce intreaba proaspetele mamici

Please select a featured image for your post

A avea un copil nu este deloc usor. Felul in care ne comportam si felul in care ingrijim un nou nascut poate sa ridice fel si fel de intrebari. De aceea, am selectat mai jos cateva dintre cele mai frecvente intrebari ale proaspetelor mamici, in speranta ca putem sa le dam o mana de ajutor. 1. Trebuie luat in brate atunci cand plange? Este poate una dintre cele mai intalnite intrebari in randul proaspetelor mamici. Pentru a le raspunde, trebuie spus ca bebelusul dupa ce se naste are nevoie tot mai mult de imbratisarile si mangaierile mamei. Venirea pe lume pentru bebelus este o schimbare foarte mare la care el trebuie sa se adapteze. Mama este cea care il va ajuta sa se acomodeze. Bebelusul plange de regula doar in momentele in care are nevoie de ceva: fie are nevoie de hrana, fie sa fie schimbat sau putin alintat. Copilul trebuie luat in brate atunci cand plange, trebuie leganat si tinut la piept, fara gandul ca ai putea sa-l rasfeti din primele zile de viata. Se spune ca bebelusii care sunt leganati si stransi la piept de mici, se vor transforma in niste adulti mai linistiti si mai siguri pe ei.
2. Trebuie hranit ori de cate ori doreste? Da, bebelusul trebuie hranit fie cu biberonul, fie de la san ori de cate ori doreste. Chiar si medicii spun ca este bine sa i se dea bebelusului mancare oricand doreste. De multe ori, bebelusul va cere de mancare doar pentru a se afla din nou in bratele mamei, lucru deloc de condamnat. In plus de asta, singuri, bebelusii, isi vor crea un program atat de hrana, cat si de somn. In functie de acest program, vei reusi sa te orientezi de cate ori pe zi trebuie sa manance si cat.
Citeste si:  Gripa - o problema de sanatate publica
3. Este bine ca bebelusul sa doarma cu parintii? Ei bine, nu. Bebelusii trebuie invatati de mici sa doarma in patutul lor, altfel se vor obisnui asa, iar dezvatul va reprezenta o problema mare pentru parinti. Uneori bebelusul va cere de mancare in timpul noptii, iar alaptandu-l iti va fi mult mai usor sa-l lasi sa stea la tine in pat. De aceea , este bine ca dupa fiecare masa, bebelusul sa adoarma la el in pat. Cand se simte rau, bebelusul poate sa stea la tine in pat. Aceasta este singura situatie permisa in care bebelusul are voie la tine in pat. Bebelusii cand sunt mici sufera de colici. Acestia de multe ori trec, doar cu ajutorul mangeierilor mamei sau tatalui. Nu priva copilul de astfel de atingeri atunci cand e bolnav.
Citeste si:  Secretul longevitatii in Cuba: multa cafea, trabucuri si sex
4. Este bine ca bebelusul sa aiba multe jucarii? Nu e nici bine, nici rau. De multe ori parintii sunt tentati sa cumpere tot cea ce vad in magazinele de jucarii. Se gandesc ca bebelusul lor trebuie sa aiba de toate. In general, bebelusii cand sunt mici (cateva saptamani sau luni) stiu prea putin ceea ce inseamna o jucarie. Cele mai practice sunt acele jucarii cantatoare care se trag si cu care bebelusii pot adormi sau cele montate pe pat care se invart si creeaza desene pe perete. Acestea sunt de ajuns pentru un bebelus. Degeaba ii vei cumpara mascote sau masinute. Nu va stii sa se joace cu ele.
Haine pentru copii

Citeste si:  Cardiacii au nevoie de mese mici si dese
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.