fbpx

Ce mancam si in ce cantitate (partea a II-a)

Please select a featured image for your post

Meniul ideal pe o zi nu trebuie sa se rezume doar la ceea ce ne place. Important este sa facem o selectie a mancarurilor, astfel incat acestea sa cuprinda cele mai importante elemente. Trebuie sa stiim si in ce cantitate sa le consumam pentru a ne mentine sanatosi si activi. Pestele. Mancam fie peste gras, fie peste slab. Amandoua tipurile de peste sunt o sursa importanta de proteine. Mai mult decat atat, pestele ne asigura si necesarul de fosfor, atat de important pentru memorie si concetrare. Pe langa proteine si fosfor, pestele, in special cel de mare mai contine si cupru, zinc, iod. In comparatie cu carnea de animale, carnea de peste este mai putin grasa si se asimileaza mai bine. Pestele este foarte bun si pentru colesterol, deoarece contine anumite substante care duc la scaderea colesterolului din sange.
Citeste si:  Efecte violenta adolescenti
Datorita proprietatilor sale, pestele este recomandat atat in regimurile de slabit, cat si in meniul zilnic. Acesta poate fi consumat intre doua si cinci ori pe saptamana, in special la gratar, cuptor sau fiert cu putina zeama de lamaie. Fructele. Daca in cazul unor alimente exista restrictii, in privinta fructelor nu e cazul. Acestea pot fi consumate in cantitati nelimitate. Doar continutul de zaharuri ne mai poate impune o limita in consumul acestora. Daca vrem sa slabim trebuie sa consumam fructe doar de doua ori pe zi.
La fel ca si legumele, si fructele sunt bogate in vitamine, fibre si saruri minerale, fiind indispensabile alimentatiei noastre. O bogata sursa de vitamina A o contin lamaile, caisele, piersicile, pepenele sau capsunele. Vitamina A, este foarte importanta pentru hidratarea pielii si impotriva imbatranirii cutanate. Macesele, coacazele, afinele si citricele in special sunt o sursa excelenta de vitamina C, un agent impotriva imbatranirii, oboselii, dar si infectiilor. Acestea sunt indicate mai ales pe timpul iernii pentru ca intaresc sistemul imunitar, aparandu-ne impotriva racelii si gripei.
Citeste si:  De ce este bun mango
Proaspete sau in conserve, crude, in salate sau compoturi, fructele sunt indicate in special dimineata la micul dejun deoarece constituie o sursa importanta de energie. Fructele pot fi consumate si la sfarsitul mesei. Datorita continutului de acizi organici si celuloza, fructele au si o actiune laxativa. Profitati la maxim de fructe si serviti-le mai ales crude pentru a extrage toate vitaminele. Daca aveti insa probleme cu intestinele si balonarea, apelati mai bine la compoturile de fructe fara zahar. Grasimile.Grasimile, trebuie si ele sa se regaseasca in meniul zinic. Doar ca acestea trebuie sa fie reduse foarte mult ca si cantitate. Pentru a fi in forma, corpul nostru are nevoie in medie de aproape 30 g de grasimi.
Citeste si:  Operatia de bypass gastric ajuta si la combaterea deficientei de testosteron
Desi grasimile sunt de trei feluri, cele mai importante sunt cele saturate. Acestea pot fi atat bune, cat si rele. Cele bune se regasesc de obicei in nuci, peste sau avocado. In schimb, cele rele sunt la tot pasul, fie sub forma mezelurilor, prajelilor sau margarinei. Consumate in exces, grasimile rele pot duce la cresterea colesterolului si la marirea riscului de afectiuni cardiovasculare. Incercati pe cat posibil sa adaugati unt la felurile de mancare. Nu consumati ulei in exces, iar daca o faceti alegeti cel mai bine uleiul de masline care e foarte sanatos.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.