Ce se intampla dupa ce ne lasam de fumat?

Please select a featured image for your post

Dependenta de tutun este o capcana in care cad cei care cred ca pentru a te lasa de fumat este necesar doar un strop de vointa. Motivatia este o componenta esentiala deoarece simpla vointa nu este suficienta. Oricine se poate lasa de fumat, iar pentru un fumator este important sa stie ce se intampla dupa renuntarea la acest viciu. Dupa cateva minute. Substanta numita nicotina pe care o introducem in organismul noastru prin intermediul plamanilor genereaza o senzatie de placere si relaxare. Fiecare fum pe care il inhalam duce la cresterea tensiunii arteriale si la acelerarea ritmului cardiac. Imediat dupa ce stingem tigara, simptomele se diminueaza incet. La cateva minute dupa stingerea tigarii, atat tensiunea arteriala cat si ritmul cardiac se stabilizeaza. Dupa cateva ore. Monoxidul de carbon – un gaz toxic care perturba cantitatea de oxigen ce ajunge la nivelul tesuturilor organelor interne – creier, inima, etc. determina cresterea riscului de boli cardiovasculare. Dupa cateva ore de la ultima tigara cantitatea de monoxid de carbon, dar si cea de nicotina prezenta in sange va scadea la jumatate, usurand astfel procesul de oxigenare.
Dupa o zi. Chiar daca monoxidul de carbon prezent in sange incepe sa dispara treptat, celelalte substante ce se regasesc in fumul de tigara, de exemplu gudronul, raman inca in organism.
Citeste si:  Consuma legume proaspete
Aceste elemente atat de nocive adera pe suprafata bronhiilor ducand la subtierea mucoasei ce le acopera peretii.O singura zi de abstinenta este suficienta pentru ca plamanii sa inceapa sa elimine toxinele. Dupa 2 zile. Actiunea monoxidului de carbon si faptul ca organismul este privat de lipsa de oxigen necesara poate afecta atat papilele gustative cat si receptorii nazali. De aceea, la cateva zile dupa renuntarea la acest prost obicei, cel in cauza va simti mult maibine mirosurile dar si gusturile alimentelor. Respiratia devine mai buna.
Citeste si:  Sapunurile antibacteriene folosite permanent fac mai mult rau decat bine
Dupa 3-4 zile. Bronhiile se vor destinde, organele interne vor fi mai bine oxigenate, iar rezistenta fizica a celui in cauza se va mari. Scarile vor fi urcate cu mai multa usurinta. Dupa 1-2 saptamani. Bronsita de care sufera multi fumatori incepe sa se atenueze, insa tusea si expectoratiile maronii nu vor disparea inca. Acest lucru este un semn ca cilii vibratili cu care sunt acoperite bronhiile functioneaza. Dupa 3-12 saptamani. Circulatia sangvina va fi mult ameliorata datorita aportului de oxigen. Senzatia de picioare grele va fi mult diminuata, iar plamanii se debaraseaza in continuare de impuritati, si tenul isi recapata stralucirea.
Citeste si:  Usher face 1000 de abdomene de zi pentru a se mentine in forma
Dupa 3-9 luni. Vocea devine mai clara datorita faptului ca organismul a scapat de toxinele prezente in fumul de tigara care afectau si corzile vocale. Mirosul neplacut al respiratiei a disparut, la fel si tusea si raguseala. Capacitatea pulmonara poate creste cu pana la 10% dupa un an. Riscul de accident cerebral si infarct scade la jumatate. Dupa 5 ani. Riscul cancerului pulmonar scade cu pana la 60%, iar riscul unei crize cardiace este aproape nul. Dupa 10 ani. Starea generala a celui care a renuntat la fumat este foarte apropiata de cea a unei persoane care nu a fumat niciodata. Renuntati chiar acum la fumat!


2 Comentarii
  1. salut
    eu am reusit in sfarsit sa ma las de fumat cu ajutorul unui produs noni,l-am luat de la o firma euronet si am facut timp de 3 luni,dupa 1 luna si jumatate am renuntat definitiv la tigari si ma simt foarte bine de la acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.