Ce trebuie sa faca femeile insarcinate in timpul caniculei

Cu cresterea temperaturilor, daca mai esti si insarcinata, aerul devine irespirabil. Femeile gravide sunt una dintre categoriile vulnerabile in fata caniculei, care le accentueaza efectele sarcinii : picioarele sunt si mai grele, pierd suflul mai usor, respiratia devine un calvar, le e greu sa se imbrace sau sa se hraneasca. Iata ce au de facut in caz de temperaturi record.

Hidratare, hidratare si iarasi hidratare.
Sa se protejeze de caldura este grija fundamentala a unei femei insarcinate. Sunt cateva reguli de baza: sa consume apa regulat, sa stea intr-un loc bine aerisit, in care sa circule aerul, daca suntem acasa, sau in apropierea unei ape, daca suntem in vacanta.
Daca celorlalti le este interzis sa se expuna la soare intre 11 si 16, pentru femeile gravida intervalul orar se prelungeste la 10-19. Sigur, ramane de vazut ce facem pentru a umple restul orelor. Incercam sa stam la racoare: in cinematografe, la un film, intr-o biblioteca sau la cumparaturi.

Pentru un plus de confort, va sfatuim sa va scoateti bratarile si inele. Din pricina caldurii, extremitatile se umfla si va fi mai dificila indepartarea lor.

Din punct de vedere vestimentar, optati pentru haine ample si fluide. Rochiile cu talie empire va vor fi aliate pe toata durata verii. Evitati materialele sintetice si optati in schimb pentru cele naturale. Bumbacul, matasea si inul va vor fi cei mai buni aliati.

Nu doar mainile gravidelor se umfla, ci si gleznele si picioarele. Purtati incaltari deschise, tip slapi cu bareta printre degete sau, si mai bine, incaltaminte cu marime reglabila, care poate fi adaptata la noile dimensiuni.

Pentru usurarea senzatiei de ”picioare grele”, exista geluri si lotiuni speciale, dedicate gravidelor.

Nu uitati nici de palarie, mai ales ca s-ar putea sa va scape de petele de piele numite ”masca gravidei”.

Lupta impotriva caniculei se duce si-n farfurie. Preferati fructe, legume, mancaruri usoare. Incercati sa limitati la minimum consumul de sare, caci aceasta favorizeaza retentia de apa. Si, apoi, beti apa. Din nou.


No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.