Ce trebuie sa stii despre pH-ul zonei intime?

Prin notiunea de pH se exprima cantitativ aciditatea (bazicitatea) unei substante. De exemplu, sangele uman are pH-ul cuprins intre 7,38-7,52. Prin urmare, el este usor bazic si numai in aceste conditii celulele sangelui isi pot indeplini functiile normale. In ceea ce priveste pH-ul pielii, poate ai aflat deja din reclamele de la televizor, ca nivelul normal al acestuia este de 5,5, pH-ul pielii fiind unul acid.

Ceea ce poate nu ai aflat inca, dar ca femeie este foarte important sa stii, este ca pH-ul vaginal este acid si ca valoarea lui normala este mai mica de 4,5 (sau 6,5 in timpul menstruatiei). Responsabil de pastrarea pH-ului in limitele normale este acidul lactic, care este secretat in mod natural de catre lactobacilii ce populeaza flora vaginala.

Citeste si:  Durerea

In ceea ce priveste igiena zonei intime, pentru a pastra pH-ul vaginal la un nivel normal, trebuie sa folosim produse de ingrijire special create, cu un pH adecvat. Produsele cosmetice, asa cum sunt sapunul sau gelul de dus, au un pH modificat, care respecta pH-ul pielii, insa nu si pe cel al zonei intime, de aceea pot provoca reactii alergice.

Citeste si:  Christy Turlington are grija de silueta ei cu exercitii pilates

„In multe cazuri, nivelul pH-ului in zona intima poate fluctua, ca de exemplu la menopauza sau in timpul menstruatiei, conducand la modificari ale florei bacteriene si la aparitia unor infectii vaginale. Din acest motiv, e important sa acordam o atentie sporita atunci cand vine vorba despre igiena intima”, explica dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie.

Daca vrei sa ai o igiena intima corecta si care sa te ajute sa mentii pH-ul zonei intime in limitele normale, trebuie sa alegi produsele special create pentru igiena intima, asa cum sunt cele din gama Lactacyd Femina. Gama de produse Lactacyd Femina este eficienta pentru ca, datorita acidului lactic natural din componenta sa, respecta pH-ul natural al zonei vulvo-vaginale.

Citeste si:  Psihologia problemelor financiare

Gama Lactacyd Femina include: emulsiile Lactacyd Femina si Femina Plus, spuma Lactacyd Femina , servetelele intime Lactacyd Femina si noul gel proaspat Lactacyd Femina Ocean Fresh.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.