fbpx

Ce trebuie sa stii despre piercing

Please select a featured image for your post

Daca mai demult era o bucurie daca aveai cate o gaura in fiera ureche pentru cercei, lucrurile s-au mai schimbat si femeile isi fac piercing-uri in cele mai bizare locuri. Chiar daca sunt la moda, piercing-urile nu sunt simple accesorii si ar trebui sa stii cate ceva depsre ele inainte de a te hotari sa iti faci unul.

Cauta un salon cu experienta. Chiar daca multe saloane pentru tatuaje ofera si servicii de piercing, asta nu garanteaza faptul ca cel care da gaurile este foarte experimentat in domeniu. De multe ori, firma achizitioneaza un aparat performant pentru piercing, insa este operat de persoane care nu au experienta in domeniu. Intreaba intotdeauna ce procedura urmeaza sa ti se faca si ce pregatire are persoana care o va face. Cere sa ti se arate aparatul, ai grija ca acul folosit sa fie steril; si nu strica sa iti faci o parere si despre igeina generala din salon si igiena personala a celui care iti face piercing-ul, ai grija sa poarte manusi sterile si sa sterilizeze bijuteriile inainte de ati le aplica.

Citeste si:  700.000 de calatori cu metroul au primit in luna martie informatii legate de cancerul intestinului gros
Igiena piercing-ului. Indiferent ce fel de pierce ai ales si in care parte a corpului este plasat, trebuie sa ai grija sa pastrezi igiena locului, pentru ca pana la urma este o rana, chiar daca e de dimensiuni nimic. Pastreaza intotdeauna zona curata, spala zona des cu sapun pentru copii, pentru ca acesta nu usuca pielea si apa calda. Curata rana de cel putin trei ori pe zi in prima saptamana de la punerea cercelului. Sunt foarte indicate si apa oxigenata si dezinfectantii fara alcool sau cremele pe baza de cortizon. Intreaba la salon cum trebuie sa ingrijesti rana si ce fel de produse iti recomanda, apoi intreaba si farmacista pentru a fi sigura ca ai inteles tot ceea ce trebuie sa faci.O atentie deosebita o necesita piercing-ul facial, pentru ca zona este foarte sensibila, iar ranile de la buze, nas sau limba sunt extrem de neplacute si destul de greu de intretinut si pastrat curate tot timpul. Daca ai piercing in zona bucala, nu consuma alimente acide si carbogazoase, pentru ca vor amplifica senzatia neplcauta si dureroasa si pot chiar sa irite rana. In cazul cercelului din limba, foloseste din abundenta apa de gura fara alcool, pentru a pastra rana curata. Spala-te de cateva ori pe zi pe dinti, pentru a indeparta bacteriile. Gura este o zona foarte expusa activitatii bacteriene, asa ca trebuie sa o pastrezi foarte curata pana cand rana este vindecata.

Citeste si:  Produsele cu continut scazut de grasimi afecteaza fertilitatea
Foloseste cercei de calitate. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli pentru a evita infectii de diverse tipuri. Metalul ieftin si cel vopsit in diverse culori sau bijuteria de argint, toate pot provoca infectii, in special in cazul unei pieli sensibile. Cele mai bune sunt bijuteriile din otel inoxidabil si bineinteles pentru persoanele alergice, bijuteriile ipoalergenice. Pe cat posbil, in special in zone cum este nasul, limba, buza, evita cerceii care atarna, pentru ca te poti accidenta serios din cauza lor.

Pentru a preveni orice tip de infectie, curata cat de des bijuteriile, mai ales ca o data ce rana nu mai sangereaza si s-a vindecat complet, poti sa scoti bijuteriile din gaura pentru a le curata. Este indicat ca o data pe spataman sa iti scoti bijuteriile si sa le dezinfectezi. Nu iti repune cerceii daca vopseaua s-a dus de pe ei, daca sutn oxidati sau ruginiti. Procesul de curatare al cerceilor trebuie sa fie cat mai rapid, pentru ca rana sa nu apuce sa se inchida si sa trebuiasca astfel sa refaci intrega scena a piercing-ului.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.