Ce trebuie sa stim inainte de apela la tratamentul chirurgical al sinuzitei?

Tratamentul chirurgical al sinuzitei presupune indepartarea secretiilor purulente si a mucoasei inflamate din sinusurile afectate, pe cale clasica sau endoscopic, urmata de crearea unei largi cai de comunicari intre sinusurile afectate si fosele nazale, pentru a preveni acumularea ulterioara a secretiilor. Cu toate acestea, specialistii americani de la Michigan Sinus Center avertizeaza ca decizia nu trebuie luata in pripa, ci doar dupa ce sunt avute in vedere cateva aspecte importante.

Cea mai comuna cauza a problemelor sinusale sunt alergiile respiratorii, deviatia de sept si sinuzita cronica, care poate fi provocata de o combinatie de infectie si reactie alergica. Aceasta inseamna, in opinia specialistilor, ca medicul specialist trebuie sa faca o evaluare completa a simptomelor, sa inteleaga istoricul medical si sa incerce sa trateze cauzele subiacente, inainte de a recomanda operatia.

Citeste si:  Al IV-lea Congres National de Psihiatrie, programat pentru 19 - 22 octombrie 2011

De asemenea, medicul poate solicita o tomografie computerizata, pentru a evalua starea sinusurilor. Totusi, medicul nu poate recomanda interventia chirurgicala doar pe baza tomografiei computerizate, fiind foarte frecvente cazurile de anomalii, dintre care majoritatea nu impun operatie. O discutie amanuntita cu pacientul, evaluarea simptomelor si recomandarea unui tratament medicamentos se recomanda inainte de a lua in calcul tratamentul chirurgical.

Citeste si:  Ce este medicina personalizata?

In plus, durerile de cap puternice pot fi adesea atribuite, in mod gresit, afectiunilor sinusale, ceea ce inseamna ca operatia nu va scapa pacientul de ele. Acestea pot fi migrene sau provocate de alte afectiuni nediagnosticate.

Dupa diagnosticul ferm de sinuzita cronica, medicul poate recomanda pacientului un tratament medicamentos maximal. Acesta poate include o combinatie de tratament prelungit cu antibiotic, steroizi orali, spalaturi nazale si spray-uri nazale.

Citeste si:  Limbajul copilului intre 1 an si 3 ani

„Daca sinuzita cronica nu raspunde la aceste masuri de tratament, abia atunci interventia chirurgicala poate fi considerata o optiune logica si eficienta”, afirma specialistii de la Michigan Sinus Center.

Sursa: Newswise


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.