fbpx

Ce trebuie sa stim inainte de o sedinta de aerocrioterapie?

O sedinta de aerocrioterapie nu necesita nicio pregatire prealabila. Durata scurta a unei proceduri, de numai 3 minune, o face si mai accesibila si comoda. Are aplicatii multiple, cu efecte extrem de benefice pentru sanatate, in variante domenii precum: reumatologie, hepatologie, neurologie, cosmetica, sexologie, urologie, ginecologie, endocrinologie, pneumologie, cardiologie, dermatologie, ortopedie si traumatologie, medicina sportiva, imbunatatirea generala a sanatatii, slabit si diminuarea celulitei.

Efectele aerocrioterapiei sunt deosebite, pentru ca activeaza toate resursele fiziologice ale organismului, declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.

Ca orice terapie, pentru a obtine efectele dorite, trebuie efectuate un anumit numar de sedinte (in functie de afectiune) si reluate la un interval de 6 luni. De asemena, pacientul poate urma sedinte de intretinere, in acest interval.

Citeste si:  Evitarea imbolnavirii pe timp de iarna

Durata procedurii este de 60-80 de secunde, putand fi crescuta pe parcursul sedintelor. Tratamentul cuprinde 10-30 sau mai multe proceduri. Procedurile preventive se pot desfasura zilnic sau la 2-3 zile. In cazul tratamentului pentru bolile reumatice sau al altor afectiuni este posibila cresterea procedurilor pana la 2-3/zi.

In cadrul unei proceduri, persoana intra in cabina, in lenjere intima, avand picioarele protejate de sosete din lana. Usa cabinei se inchide, iar podeaua este reglata astfel incat persona sa nu inhaleze azot gazos. Pentru a evita hipotermia mainilor, pacientii trebuie sa isi tina mainile pe marginea superioara a cabinei. Gazul criogenic este eliberat in criosauna, temperatura scade la -140°C/-180°C in 30 de secunde. Dupa aceea, nivelul temperaturii ramane constant.

Citeste si:  Varicocelul

Exista unele contraindicatii de care trebuie sa tina cont pesoanele care doresc sa inceapa o serie de sedinte de aerocrioterapie: stare generala grava a pacientului, boli cardiovasculare cronice decompensate, infarct acut de miocard si perioada de recuperare dupa infarct, hipertensiune arteriala esentiala stadiul II, hipertensiune arteriala gradul III (tensiune arteriala > 180/100 mm Hg), insuficienta cardiaca stadiul II, tulburari de ritm si de conducere cardiaca cu prognostic nefavorabil, sindrom Raynaud, acrocianoza, vasculite sistemice, crioglobulinemie, agamaglobulinemie, criofibrinogenemie, atac vascular cerebral, febra, tuberculoza pulmonara active, tumori maligne, diateze hemoragice, anemie severa, hipotiroidie, nevroza isterica, intoleranta individuala la frig, urticarie la frig, sarcina, copii sub 10 ani.

Citeste si:  Ii e teama ca, daca te lasi de fumat, te vei ingrasa? Nici gand!

Inainte de inceperea primei sedinte, terapeutul discuta cu pacientul despre starea de sanatate a acestuia si afectiunea pentru care doreste sa urmeze sedintele. In urma acestei discutii, se stabileste numarul optim de sedinte pe care pacientul ar trebui sa le urmeze.

In Bucuresti, CrioBio are doua centre de aerocrioterapie: Str. Pictor Negulici nr. 27 si Calea Grivitei nr. 3 (la intersectia cu Calea Victoriei), in cadrul clinicilor BioTerra Med. Pretul unei proceduri variaza intre 75 lei si 90 lei, in functie de abonamentul ales.

Articol realizat de Stan Constantin – Managing Partner CrioBio
Adresa centrului CrioBio: Calea Grivitei nr. 3, sector 1, Bucuresti
Programari: 0728.874.411
E-mail: office@criobio.ro
Website: www.criobio.ro

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.