Ceaiul negru creste riscul de artrita reumatoida

Artrita reumatoida este o afectiune inflamatorie debilitanta din ce in ce mai frecventa la nivel mondial. Aceasta duce la rigidizarea, inflamarea si pierderea mobilitatii articulatiilor, afectand mai degraba femeile decat barbatii. Un nou studiu, realizat la Universitatea din Georgetown, arata ca ceaiul negru poate creste riscul de artrita reumatoida la femeile aflate la menopauza.

Potrivit studiului, la care participat peste 76.000 de femei cu varsta intre 50 si 79 de ani, exista o stransa legatura intre consumul regulat de ceai negru, indiferent de cantitate, si o crestere de 40% a riscului de a dezvolta artrita reumatoida. Mai mult, in cazul femeilor care consumau peste patru cani de ceai pe zi, riscul crestea cu pana la 78%.

Citeste si:  Cercetatorii identifica noi metode de tratament pentru problemele de vaz

Studiul a urmarit evaluarea efectelor ceaiului negru, ceaiul verde si infuziile de plante fiind excluse. De asemenea, nici in cazul cafelei, fie ea la preparata la filtru, cu cofeina sau decofeinizata, efectele nu au fost nici pe departe similare.

„Am urmarit sa stabilim daca ceaiul sau cafeaua ori metoda de preparare sunt cele care influenteaza riscul crescut de aparitie a artritei reumatoide… A fost suprinzator sa observam diferente atat de mari intre rezultatele obtine de la subiectii consumatori de ceai si respectiv de la cei consumatori de cafea. Acestea ne indeamna sa ne intrebam daca nu cumva ceaiul in sine sau felul in care este preparat ceaiul negru cauzeaza o crestere atat de semnificativa a riscului de a dezvolta artrita reumatoida”, explica prof. Christopher Collins, de la Universitatea din Georgetown, Statele Unite.

Citeste si:  Tratarea arsurilor

Sursa: Georgetown University Medical Centre


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.