Ceaiul verde creste sanatatea oaselor

Please select a featured image for your post

Un grup de cercetatori din Hong Kong sunt de parere ca ceaiul verde ajuta la buna dezvoltare si cresterea rezistentei oaselor, gratie substantelor chimice pe care le contine.De asemenea, cercetatorul Ping Chung Leung si colegii sai au identificat o legatura clara intre consumul de ceai verde si prevenirea unor afectiuni precum cancerul si problemele cardiologice.
Cercetarea a constat in expunerea celulelor implicate in formarea oaselor (osteoblaste) la trei dintre principalii compusi ai ceaiului verde: epigalocatechina (EGC), galocatechina (GC) si galatul de epigalocatechina (GCG), timp de cateva zile. Acestia au descoperit ca, unul dintre compusi cu precadere – anume EGC, a dus la o intensificare cu 79% a activitatii enzimelor responsabile pentru formarea oaselor. EGC a sporit, de asemenea, nivelul de mineralizare osoasa, care creste rezistenta oaselor la fracturi.
Cercetatorii au aratat si ca, in concentratii meri, ECG blocheaza activitatea celulelor care provoaca slabirea sau sensibilitatea oaselor. Compusii ceaiului verde nu au produs efecte adverse, mentioneaza acestia.

Citeste si:  Mediafax: Medicament impotriva Alzheimer, cu efecte imediate, testat in SUA

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.