Ceaiul verde scade colesterolul „rau”

Consumat cu regularitate, ceaiul verde aduce mari beneficii pentru sanatate, arata o cercetare recenta. Potrivit acesteia, ceaiul verde scade nivelul colesterolului „rau”, in timp ce mentine neschimbate valorile colesterolului „bun”.

Oamenii de stiinta de la Facultatea de Medicina din Beijing (China) au demonstrat ca bauturile pe baza de ceai verde, consumate in cantitati mici, dar cu regularitate, au capacitatea de a scadea concentratia colesterolului total si a colesterolului LDL, fara a modifica nivelul colesterolului benefic pentru organism.

Citeste si:  Dietele sarace in carbohidrati – benefice in prevenirea diabetului

Mai precis, rezultatele au indicat o reducere a colesterolului total de 7.2 mg/dl, respectiv de 2.2 mg/dl, in cazul colesterolului LDL. Potrivit specialistilor, acest efect poate fi atribuit catechinelor, compusi ai ceaiului verde care scad absorbtia de colesterol.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.