Celule stem extrase din dintii „de lapte” pentru tratamentul bolilor varstei adulte

Initiata de compania britanica BioEDEN, prelevarea si prezervarea de celule stem provenite din dinti este o metoda naturala, sigura si complet neinvaziva care poate reprezenta cheia mentinerii sanatatii la varsta adulta. Compania BioEDEN, cu sediul in Warrington, Marea Britanie, este prima la nivel mondial care colecteaza, evalueaza si criogeneaza celule vii obtinute din dintii “de lapte” ai copiilor.

Numerosi cercetatori sunt de parere ca celulele stem provenite din dintii copiilor reprezinta una dintre cele mai viabile resurse de celule stem. Acestia considera ca celulele dentare pot ajuta la tratarea unor afectiuni precum diabetul de tip I, bolile cardiovasculare, paralizia provocata de traumatismul coloanei vertebrale, bolile hepatice, infarctul miocardic, afectiuni articulare, precum si a afectiunilor neurologice degenerative cum sunt Alzheimer, Parkinson si Huntington.

Citeste si:  Silueta dupa nastere

Procesul este neinvaziv si deloc dureros, acesta presupunand caderea naturala a dintilor sau extragerea lor stomatologica. Cand acest lucru se intampla, dintele este depozitat intr-un container special si trimis catre laboratoarele companiei, unde specialistii extrag materia celulara. Este evaluata viabilitatea celulelor, pentru a se garanta folosirea lor cu succes in tratamentele ulterioare, iar apoi acestea sunt criogenate. Fiecare proba este divizata in doua mostre separate, acestea fiind pastrate in locatii distincte pentru a se asigura masurile de securitate.

Citeste si:  Cum tratam transpiratia excesiva?

Spre deosebire de metodele alternative de colectare a celulelor stem, procesul propus de BioEDEN nu necesita o interventie medicala sau urmarea unei medicatii speciale. Comparativ cu prelevarea celulelor din cordonul ombilical, procesul ofera mai multe oportunitati de colectare a pretioaselor celule, acestea putand fi obtinute din majoritatea dintilor “de lapte” si, in unele cazuri, din maselele “de minte”.

Citeste si:  Internetul si cei mici

 “Stocarea celulelor stem dentare este o decizie proactiva pe care din ce in ce mai multi parinti o iau pentru a asigura copiilor lor o sansa la sanatate in viitor”, afirma Jim Curtis, directorul companiei britanice BioEDEN.

Tarifele variaza intre 780 £ si 950 £, incluzand kitul pentru colectarea si transportul probei, procesarea celulelor stem, evaluarea si testarea viabilitatii celulelor, precum si diferite costuri administrative.

Sursa: http://www.bioeden.com/content/uk/en/home.php


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.