Centrul Oxxygene lanseaza primul Spital Privat dedicat bolnavilor cu Alzheimer si alte forme de dementa din Romania

Dupa lansarea in martie 2008 a centrului Oxxygene in orasul Otopeni, clinica cu 15 locuri dedicata bolnavilor cu diverse forme de dementa, in noiembrie 2010 centrul se extinde si lanseaza astfel primul Spital Privat de ingrijire a pacientilor cu dementa Alzheimer si a altor forme de dementa din Romania. Centrul are o capacitate de 46 paturi, imbinand confortul deosebit cu calitatea exceptionala a serviclllor medicale prestate. Investitia este cu capital privat 100% romanesc, avand ca actionari medici romani.

Suprafata centrului a fost pana la momentul extinderii de 240 mp, dispusa pe 3 niveluri, constituit din 6 saloane de 2 paturi (3 saloane de femei si 3 saloane de barbati ), sala de luat masa si de terapie ocupationala, cabinet medical, 3 grupuri sanitare, vestiar. Odata cu finalizarea extinderii la data de 01 noiembrie 2010 centrul va beneficia de o suprafata totala de 1010 mp, dispuse tot pe 3 niveluri, va avea 46 de paturi, 1 sala de terapie ocupational , 1 sala de stimulare cognitiva si emotionala, 1 sala de fiziokinetoterapie,1 sala de conferinte si cursuri, 1 sala de mese, 1 cabinet medici, 2 cabinete asistente, 2 terase exterioare, 13 bai cu dus, 3 scari interioare si un lift hidraulic, miniteren de golf.

Citeste si:  Fa sport chiar si acasa!

Saloanele vor fi dotate cu paturi de tip special pentru pacientii cu disabilitati, televizor LCD, aer conditionat, sistem de alarma medicala dar si pentru incendiu, camere de supraveghere video (inclusiv in infrarosu – existente si actualmente in camerele functionale). Centrul va fi dotat cu aparatura medicala de ultima ora (monitoare – pentru monitorizarea TA, AV, saturatie in oxigen -, EKG, EKG Holter (pentru AV si TA), ecograf mobil, aparatura laborator chimie uscata, concentratoare de oxigen, pulsoximetre, defibrilator electric, trusa de resuscitare cardio-respiratorie.

Activitatea centrului medical este de tip spital, aceasta fiind si omologarea la Ministerul Sanatatii. Centrul dispune de un medic coordonator – medic primar geriatru, 3 medici in sistem de colaborare (neurolog, psihiatru si generalist), 3 asistente si 6 infirmiere ( in total 9 angajati cu carte de munca si 4 colaboratori. Internarea minima este de 7 zile – pentru evaluare, punerea unui diagnostic si initierea unui tratament corect – si maxim pe termen nelimitat, un numar de 30 de locuri fiind puse la dispozitie rezidentilor permanenti ai centrului.

Citeste si:  Tratament promitator pentru cancerul de prostata metastazat hormono-rezistent, disponibil in SUA

„Incepand cu 1 martie 2008 si pana la data de 1 iunie 2010, in centrul Oxxygene din Otopeni au fost internati 352 de pacienti (cu o pondere de 58% femei si 42% barbati) iar cererea este crescanda deoarece, la acest moment nu exista niciun alt spital privat de profil geriatric specializat exclusiv in patologia cognitiva – demente. Principala motivatie pentru deschiderae spitalului a fost ca pacientul de Alzheimer nu avea unde sa se adreseze pentru internare pe termen lung. Exista clinici/sectii cu internari pe termen scurt (2 saptamani). O alta motivatie este dorinta noastra de a actiona intr-un domeniu medico-social inca in faza de pionierat, cu implicatii adanci asupra societatii. In aceasta directie impreuna cu alti factori implicati in domeniu vom lansa si in continuare programe educationale de profilaxie si depistare precoce a bolii precum si initierea unui tratament specific din stadiul incipient al sindromului demential”, a declarat Dr. Adrian Stanescu, Director General al Spitalului de Alzhimer Oxxygene.

Citeste si:  5 remedii pentru diminetile cu greturi

Costurile aferente internarii sunt stabilite in functie de diagnosticul pus pacientului, gradul de afectare cognitiva, patologia asociata si gradul de confort dorit de acesta, costul mediu situandu-se in jurul sumei de 1500 lei. De asemenea, pentru anul 2011 reprezetantii Centrului au in vedere oferirea de doua locuri sociale, precum si o colaborare cu CASMB.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.