Cercetatorii dezvolta un nou implant retinal pentru recuperarea partiala a vederii

Please select a featured image for your post

Cercetatorii de la Institutul Tehnologic din Massachusetts au dezvoltat un implant retinal destinat persoanelor care si-au pierdut vederea ca urmare a retinitei pigmentare sau degenerarii maculare. Proteza retinal functioneaza prin stimularea celulelor nervoase care in mod normal transmit informatiile captate de retina catre creier. Microcipul nu reda complet vederea pacientilor, insa ii ajuta pe nevazatori sa circule mai usor pe strada sau in propria casa.
“Orice ii poate ajuta sa vada un pic mai bine si le permite sa identifice obiecte si sa se deplaseze intr-o incapere este de un real ajutor”, afirma Shawn Kelly, cercetator al Laboratorului de Cercetare MIT si membru al Proiectului Boston pentru Implant Retinal.
Pacientii care au benecifiat de implant vor purta o pereche de ochelari dotati cu o camera speciala care transmite informatii microcipului fixat pe globul ocular. Cand microcipul primeste informatiile vizuale acesta activeaza electrozii care stimuleaza celulele nervoase din zona retinei. Electrozii actioneaza direct asupra nervului optic care transmite semnalele catre creier, ocolind straturile afectate ale retinei.
Testele clinice pentru noua inventie sunt programate sa inceapa curand, derulandu-se in decursul urmatorilor trei ani.

Citeste si:  Tonifierea pectoralilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.