Cheile calitatii vietii

„Mintea singura poate face din Iad, Rai si din Rai, Iad”, spunea John Milton in „Paradisul pierdut”. Constientizezi sau nu, calitatea vietii e data de calitatea gandurilor pe care le intretii. Nu ne crede pe cuvant: aplica recomandarile noastre! Recompensele sunt uriase!

Impactul mintii
Constientizam prea putin impactul pe care gandurile noastre il au asupra starii noastre de spirit, a actiunilor pe care le intreprindem si asupra rezultatelor acestora. „Viata noastra este asa cum o fac gandurile noastre sa fie”, spunea Marc Aureliu in „Meditatii”. Cu alte cuvinte, stapanirea mintii este esenta stapanirii vietii. Ideea aceasta nu e o noutate teoretica, dar foarte putini o pun si in practica.

Recomandare: Nu vrem sa ne crezi orbeste, asa ca iti propunem un experiment simplu: timp de o saptamana propune-ti sa interpretezi in mod pozitiv evenimentele vietii tale – pe cat posibil. Chiar si cand pare ca e foarte greu, urmareste sa vezi partea buna a lucrurilor, sau, daca chiar nu este nici una, intreaba-te ce poti invata din ce ti se petrece. Compara apoi starea de spirit si reusitele pe care le-ai avut in aceasta saptamana cu o saptamana obisnuita din viata ta. Succes!

Citeste si:  Sanatatea - o prioritate si pe timp de criza

Formula fericirii
Modul in care traim se construieste de doua ori: prima data in minte si abia apoi in realitate. Deci, atentie la ce construiesti in minte – este ceea ce vei obtine si in plan concret. Daca vrei sa faci imbunatatiri in lumea ta exterioara, trebuie mai intai sa incepi din interior si sa schimbi natura gandurilor tale.

Citeste si:  Un paharel de alcool pe zi lungeste viata femeilor de peste 70 de ani

Formula fericirii are toate variabilele in interior: bucuria de a trai nu depinde de evenimentele prin care trecem, ci de modul in care gandim despre aceste evenimente.

Deci, o veste buna: detinem inauntrul nostru, alaturi de atatea alte resurse insuficient explorate, o putere minunata, putin cunoscuta si chiar si mai putin folosita – aceea de a ne alege propriile ganduri. Mai ales ca ele sunt singurul aspect asupra caruia avem control deplin. Doar noi decidem cum gandim.

Regizeaza-ti o viata frumoasa
Pe scurt, dacă vrei sa-ti traiesti viata asa cum ai visat, ai grija de gandurile tale la fel de mult cat ai de cele mai valoroase posesiuni ale tale. Imagineaza-ti ca esti producatorul unui film. Daca vrei sa generezi tristete in sufletele spectatorilor tai, vei alege o muzica melancolica, culori intunecate si chipuri deprimate. Daca vrei sa creezi o atmosfera vesela, vei folosi melodii ritmate, culori vii si fete zambitoare. Tu esti producatorul responsabil de mintea ta, asa ca… alege paradisul!

Citeste si:  Tratament naturist pentru reumatism

Recomandare: Experimentati! In fond, experienta proprie e supremul sfatuitor.

Vino intre 18-20 aprilie 2008, la Sala Palatului, pentru a participa la BODY MIND & SPIRIT FESTIVAL – cea mai completa manifestare dedicata unui stil de viata in care calitatea vietii se celebreaza pe toate planurile: trup, minte si suflet!


Un comentariu
  1. Un articol foarte interesant!;) In ceea ce priveste Body Mind Spirit Festival, pot spune ca a meritat sa petrec 3 zile la sala palatului: a fost un adevarat rasfat pentru trup, minte si spirit! 😀 Seminariile si conferintele m-au impresionat in mod placut si m-au determinat sa reflectez la calitatea vietii mele. Astept cu nerabdare cea de-a treia editie a festivalului care va avea loc in perioada 27,28,29 martie 2009, la sala palatului, bucuresti! Ne vedem acolo!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.