Chilipirurile, la fel de incitante ca sexul

Un nou studiu arata ca chilipirurile pe care le intalnim atunci cand facem cumparaturi pot inlocui cu succes o viata sexuala modesta, oferindu-ne acelasi nivel de satisfactie emotionala ca si excitatia sexuala.

Acest lucru se intampla, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Westminster (Marea Britanie) deoarece ofertele promotionale trimit creierului acelasi mesaj de fericire pe care il primeste si in timpul unei partide de amor.

Citeste si:  Conflictul ca simptom al relatiilor cu ceilalti si cu sine

Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au masurat activitatea cerebrala in zonele creierului „responsabile” cu emotiile, in timp ce voluntarii desfasurau o serie de activitati, printre care si mersul la cumparaturi si urmarirea unui film erotic.

Prin urmare, acestia au descoperit ca voluntarii aveau parte de aceeasi satisfactie atunci cand primeau un cupon gratuit de cumparaturi sau urmareau scenele din film.

Citeste si:  Cum tratam crizele de colici ?

Cercetatorii au folosit o serie de echipamente de ultima generatie pentru a monitoriza reactiile emotionale, limbajul corpului si miscarile ochilor provocate de produsele de larg consum testate. Printre acestea s-au numarat produse la pret redus, produse promotionale, dar si marci cunoscute care nu se aflau la promotie.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.