Chimicalele din produsele cosmetice ingrasa

O cercetare recenta ridica un important semnal de alarma referitor la produsele cosmetice si de ingrijire, disponibile in comert: sampoanele, lotiunile de corp, sapunurile si nu numai contin „calorii chimice”, care perturba sistemul natural al organismului de control al greutatii corporale.

Oamenii de stiinta de la Mount Sinai Medical Center (Statele Unite) sustin ca ftalatii, ingrediente chimice intalnite in 70% dintre cosmetice, precum si in produsele de curatare a casei, sunt responsabili de dezechilibre hormonale care provoaca alterarea sistemului natural de control al greutatii.

Citeste si:  65 milioane de pachete de biscuiti Belvita Start vandute in primele luni de la lansare

Potrivit lor, expunandu-ne zilnic la ftalati – prin folosirea produselor cosmetice – riscul de obezitate juvenila si probleme de greutate la adulti creste semnificativ.

„Dintre fetele participante la studiu, cele cu o greutate corporala mai mare decat cea normala, aveau si cele mai ridicate niveluri de ftalati in urina”, explica autorul studiului.

Citeste si:  Mituri legate de consumul de cafea

Principalul motiv de ingrijorare a specialistilor este ca aceste chimicale sunt absorbite in organism. Considerate a fi „perturbatori endocrini”, aceste substante afecteaza glandele si hormonii care regleaza numeroase functii din corpul uman.

„La barbati, ftalatii si alte chimicale au efect de diminuare a testosteronului, fiind asociate cu obezitatea. La femei, chimicalele distrug echilibrul hormonal, producand astfel modificari majore in organism, similare celor care se pot petrece la menopauza sau la pubertate”, a explicat nutritionista Zoe Harcombe.

Citeste si:  Ce trebuie sa contina dieta unei gravide

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.