Cinci mituri despre circumcizie

Majoritatea barbatilor sunt circumcisi

La nivel global, mai putin de o treime dintre barbati sunt circumcisi. Aproape 85% dintre barbati nu sunt circumcisi , iar America este singura tara in care se realizeaza in mod frecvent circumcizii fara sa aiba motive religioase. In Europa sau Canada, circumciziile sunt foarte rare, cam 5% dintre barbati sau mai putin au fost supusi acestei interventii.

Circumcizia e recomandata de doctori si de asociatii medicale.

Circumcizia infantila este o interventie chirurgicala non-terapeutica, o operatie estetica in fapt, astfel ca doctorii nu prescriu circumcizia pentru a trata o afectiune medicala. Circumcizia se realizeaza doar la cererea parintilor care o fac din motive religioase sau culturale, nicidecum din motive medicale.

Citeste si:  Dr. Raed Arafat sustine SIMPOZION IN MEDICINA DE URGENTA: "Unitati de Primiri Urgente. Prezent si viitor. Problema aglomerarii in unitatile de primiri urgente din Romania", la expoMedika - 5 iunie 2012

Igiena unui penis circumcis e mai usor de intretinut

Pe vremuri se considera ca circumcizia poate imbunatati igiena masculina, insa noile cercetari in domeniu arata ca circumcizia nu face penisul mai curat sau mai sanatos. Se recomanda o igiena sanataoasa atat pentru cei circmcisi cat si pentru ceilalti.

Circumcizia e o procedura simpla si inofensiva, doar o mica taietura

Citeste si:  Pacientii in coma pot invata si dezvolta amintiri

Circumcizia e o interventie dureroasa si traumatizanta care indeparteaza un volum mare de tesut sanatos si erogen. Preputul contine foarte multe terminatii nervoase si vase de sange, e partea cea mai sensibila a penisului si poate face actul sexual mult mai satisfactaor. Preputul, care este amputat prin circumcizie joaca astfel un rol foarte important in viata sexuala. Ba mai mult, preputul protejeaza penisul de germenii din mediu care pot cauza iritatii si infectii. Deseori circumcizia e executata fara anestezie, iar cand se face totusi anestezie locala in zona genitala, ea poate fi foarte dureroasa. Cand efectul anesteziei dispare, durerea postoperatorie dureaza cateva zile indiferent daca pacientului i s-a facut anestezie sau nu.

Citeste si:  Mai mult de jumatate dintre romance nu se protejeaza de o sarcina nedorita

Circumcizia poate preveni infectiile de tract urinar

Nu exista dovezi solide care sa sustina aceasta afirmatie. Ba mai mult, exista studii contradicatorii care spun ca nu exista nicio legatura intre circumcizie si infectiile urinare. Infectiile de tract urinar sunt extrem de rare la baietii mici (aproape 1%).


3 Comentarii
  1. CIRCUMCIZIA = MUTILARE GENITALA Uneori si doctoritele de familie dar de regula pediatrele, de cum parintii isi dezbraca copilasi pentru investigatii, se arunca direct pe putze si fara acordul lor, le decaloteaza fortat organele genitale, spintecandu-le preputurile sensibile si vulnerabile, care la asemenea manevre violente pleznesc si apoi sangereaza si copiii raman traumatizati pe viata deoarece preputul odata distrus va fi afectat de fibroza cicatriala sau mai rau de parafimoza, care duce automat la complicatii ce necesita de regula tratamente chirurgicale indelungate si complexe, supunand baietii la alte traume.

  2. Nu stiu daca ne putem da noi, femeile, cu parerea despre sentimentul de a fi sau nu circumcis, daca e mai igienic, mai comod, traumatizant sau nu. Barbatii sunt cei mai in masura s-o faca. E ca si cum si ei si-ar da cu parerea despre nastere, daca e dureroasa sau nu, traumatizanta sau nu, estetica sau nu.

  3. personal am facut aceasta interventie la o varsta la care imi pot da cu parerea ptr ambele cazuri…..natural sau circumcis….nu vad nimic negativ circumciziei ba din contra:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.