Circuitul educational „Caravana laptelui” parcurge 7 orase din Romania in perioada 11 septembrie – 9 octombrie

Please select a featured image for your post

„Caravana laptelui ambalat”, circuitul educational si seria de evenimente dedicate copiilor, o initiativa sustinuta de Tetra Pak Romania impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei / Medicina Generala (SNMF/MG) isi propune sa ajunga in 7 orase din Romania, ca parte a circuitului national desfasurat in perioada 11 septembrie – 9 octombrie 2010.

„Caravana laptelui ambalat” cuprinde o serie de evenimente educationale si de divertisment cu durata de o zi, dedicate copiilor, precum: concursuri si jocuri instructive, topaiala in fabrica de lapte gonflabila, sesiuni de face painting si jocuri la care sunt invitati atat copiii de toate varstele, cat si parintii acestora. Circuitul national al „Caravanei laptelui ambalat” urmareste comunicarea beneficiilor consumului de lapte si a avantajelor tehnologiei de ambalare asupra principalelor caracteristici ale laptelui: igiena, siguranta alimentara, pastrarea componentilor nutritivi si vitaminelor, precum si conservarea caracteristicilor care tin de gust si consistenta.

Citeste si:  De ce uneori ne este dificil sa ne controlam furia?

„Laptele este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a unei persoane si de asemenea, trebuie sa fim constienti de faptul ca obiceiurile sanatoase de consum se formeaza inca din primii ani de viata. O nutritie echilibrata consta din alimente bogate in nutrienti precum laptele pasteurizat, care a fost supus unui proces de fierbere de scurta durata, in cadrul prelucrarii tehnologice. Este important sa se stie ca fierberea acasa a laptelui, poate distruge nutrientii. Societatea Nationala de Medicina Familiei recomanda consumarea laptelui ambalat care asigura cea mai buna protectie a vitaminelor si o siguranta alimentara constanta pe parcursul lantului de distributie”, a declarat Dr. Rodica Narcisa Tanasescu, Presedinta Societatii Nationale de Medicina Familiei / Medicina Generala (SNMF/ MG)

Citeste si:  7 mancaruri inselatoare

Timp de o luna, intre 11 septembrie si 9 octombrie, circuitul educational „Caravana laptelui ambalat” va vizita 7 orase din Romania, si anume: Suceava, Piatra Neamt, Bacau, Ploiesti, Oradea, Targu Mures si Pitesti, la fiecare eveniment participand reprezentantii medicali, reprezentanti din presa, copii, parinti, bunici si public.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.