Ciupercile pot ajuta in tratamentul cancerului de prostata

Please select a featured image for your post

O ciuperca foarte des folosita in bucataria traditionala chineza si japoneze poate fi solutia pentru tratarea cancerului de prostata si cel al vezicii urinare, arata un nou studiu.

Oamenii de stiinta de la Departamentul de Urologie al Colegiului Medical din New York au descoperit ca ciuperca maitake poate reduce tumorile canceroase cu pana la 75%, ceea ce poate conduce la noi forme de tratament.

Citeste si:  De ce se recomanda copiilor uleiul de peste?

Autorul principal al cercetarii, Dr. Sensuke Konno este de parere ca descoperirea proprietatilor anticanceroase ale ciupercii-gigant poate duce la o imbunatatire a calitatii vietii pacientilor.

„Este semnificativ faptul ca aceasta sinergie nu doar ca sporeste eficacitatea tratamentului traditional, insa creste calitatea vietii pacientilor prin reducerea dozelor de tratament”, a declarat dr. Konno pentru Daily Express.

Citeste si:  Pericolele care ameninta materia cenusie

Dr. Alison Ross, de la Institutul Oncologic Britanic, adauga: „Multe dintre medicamentele folosite in chimoterapie sunt derivate din substante naturale gasite in plante, asa ca nu este prea mult sa afirmam ca acest ciuperci pot constitui o sursa viabila pentru realizarea unor noi medicamente anticanceroase, mai eficiente”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.