Concluziile mesei rotunde „Cresterea calitatii profesiei de asistent medical”

Please select a featured image for your post

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania filiala Municipiului Bucuresti si Houston NPA au organizat joi 28 octombrie masa rotunda cu tema „Cresterea calitatii profesiei de asistent medical”. La dezbatere au participat 130 de persoane: reprezentanti ai scolilor sanitare private si de stat pentru asistenti medicali, ai Facultatii de Asistenti Medicali si Moase din cadrul UMF Carol Davila Bucuresti, ai sindicatului Sanitas, invitati din strainatate, ai Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti, asistenti medicali si moase din Bucuresti si din tara, profesori la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti si la facultati de medicina particulare.

Invitatii la dezbatere au fost: Bart Geurden – doctorand in nursing la Universitatea din Antwerp Belgia, prof. univ. dr. Daniel Popescu – director Policlinica Serban Voda, prof. dr. Dana Minca – Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, dr. Ana Maria Nitulescu – Director executiv Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Mircea Popescu – presedinte Uniunea Sindicala Sanitas Bucuresti, Eugenia Cristescu – sef catedra nursing la Scoala Sanitara Postliceala Fundeni, Mircea Timofte – presedinte OAMGMAMR, prof. Maria Parlog de la Scoala Sanitara Postliceala Carol Davila Bucuresti, Lucan Eugen – vicepresedinte Colegiul National al Asistentilor Sociali Profesionisti, Carmen Mazilu-presedinte OAMGMAMR filiala Bucuresti.

Citeste si:  Sexul bebelusului

„Intalnirea si-a propus sa abordeze tema calitatii asistentei medicale, adresand provocarile generate de tendintele nationale si international din domeniul sanatatii si nevoile de dezvoltare la nivelul profesiei de asistent medical precum si viziune pe termen lung in ceea ce priveste dezvoltarea profesiei. Provocarile au fost pe masura raspunsurilor, dar au generat alte intrebari si provocari, iar concluzia ar fi ca asistentii medicali trebuie sa uniti pentru a se face cunoscuti si a-si face simtita prezenta in sistem la adevarat valoare profesionala si personala”, a declarat Carmen Mazilu, presedinte OAMGMAMR filiala Bucuresti la incheierea dezbaterii.

Citeste si:  Festinul romanesc are loc vara aceasta in Parcul Sebastian, Bucuresti

Cititi si:

Deficitul de personal si migratia personalului medical
Posturile ramase vacante raman blocate
Cazul Giulesti: un subiect atins in timpul dezbaterilor
Beneficiile planului de nursing
Profesia si cariera de asistent medical si moasa: supraspecializari la locul de munca
Activitatea asistentului medical, evaluata pe baza unor protocoale si proceduri
Lipsa de personal si tendinta de burn-out: exemplul de succes al Belgiei

Citeste si:  Amnezia

Actiunea de joi 28 octombrie s-a desfasurat in deschiderea celei de-a doua Conferinte Anuale a OAMGMAMR- Filiala Bucuresti cu tema: „Profesia de asistent medical si moasa la inceput de sec XXI”, din perioada 29-30.10.2010, la care sunt asteptati aproximativ 300 de participanti. Conferinta anuala este structurata pe 2 zile, temele de interes general fiind dezbatute in plen, iar cele specifice vor fi discutate in seminarii.

Gandit ca un spatiu comunicational interactiv, evenimentul va da posibilitatea participantilor de a-si impartasi din experienta profesionala printr-un schimb eficient de idei si informatii; de a-si exprima opiniile referitoare la profesia de asistent medical/moasa si de a formula dificultatile intampinate si oportunitatile identificate in munca de zi cu zi. Programul conferintei este creditat cu 15 puncte EMC.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.