Condimentele neutralizeaza grasimile si scad riscul de boli

Sofranul si scortisoara pot neutraliza impactul negativ pe care alimentele bogate in grasimi il au asupra organismului. In mod normal, dupa o masa cu aport ridicat de grasimi, nivelul trigliceridelor din sange creste, iar daca acest lucru se intampla foarte des, ori daca nivelul trigliceridelor este prea mare, riscul de boli de inima creste si el. Din fericire, condimentele previn cresterea nivelului de trigliceride si scad riscul cardiac.

Citeste si:  Scleroza multipla recurent remisiva: o noua optiune de tratament

„Am descoperit ca, prin adaugarea de condimente la mese bogate in grasimi, nivelul trigliceridelor este redus cu 30%”, afirma prof. Sheila West, de la Universitatea din Pennsylvania (Statele Unite), coordonatoarea cercetarii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au preparat doua tipuri de mancaruri, unul cu condimente adaugate, celalalt fara, pe care le-au servit unui grup de barbati, cu varsta intre 30 si 65 de ani.

Citeste si:  Cum il scap de fobii?

„La felurile de mancare condimentate, am utilizat rozmarin, oregano, scortisoara, sofran, piper negru, cuisoare, pudra de usturoi si paprika”, au explicat autorii, adaugand ca aceste condimente au fost selectate gratie potentialului antioxidant validat de studii anterioare. La participantii care au consumat mancarurile condimentate, s-a remarcat o intensificare a activitatii antioxidante din sange de 13% si o scadere a raspunsului insulinic de circa 20%.

Citeste si:  Cum il scapi pe cel mic de faringita

„Antioxidantii, cum sunt aceste condimente, au un rol deosebit de important in reducerea stresului oxidativ si astfel ajuta la scaderea riscului de boli cronice”, au completat autorii.

Vestea este cu atat mai buna, cu cat niciunul dintre participanti nu a prezentat probleme digestive in urma consumarii mancarurilor condimentate.

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.