Conferinta Nationala „Omul din spatele autismului”

Please select a featured image for your post

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania – ANCAAR, Asociatia Speranta Andradei, Centrul de zi „Micul Print” si Centrul Roman de Interventie Sociala si Psihoterapeutica – CRISP organizeaza in perioada 1-2 octombrie 2011 in Focsani Conferinta Nationala „Omul din spatele Autismului”, care se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor „Leopoldina Balanuta”.

Conferinta „Omul din spatele Autismului” are ca obiective informarea opiniei publice cu privire la tulburarile din spectrul autist in cazul adolescentilor si adultilor, gasirea de solutii terapeutice viabile pentru acest grup de pacienti, aducerea in prim plan si dezbaterea aspectelor legate de traseul persoanelor cu autism in sistemul educational, dar si sanitar, accederea lor pe piata muncii si un schimb real de experienta intre specialistii romani care lucreaza cu persoanele adulte cu autism si specialisti din Olanda.

Citeste si:  Studiile arata ca mania cumparaturilor reprezinta o problema medicala reala

In cadrul conferintei vor avea loc prezentari in plen, workshopuri tematice care vor include si prezentarea unor metode de lucru cu tineri si adulti cu autism.

Pe 30 septembrie la ora 18, va avea loc Marsul Autismului, care va porni din fata Centrului regional de recuperare a copilului cu autism – Micul Print, din str. Cuza Voda, nr. 56, si are ca principal scop atragerea atentiei publicului larg catre tulburarile din spectrul autist in cazul adolescentilor si adultilor, fiind totodata o invitatie de a recunoaste oamenii din spatele autismului ca membrii ai societatii cu drepturi egale cu semenii lor.

Citeste si:  Cere-ti viata inapoi...

Pe 1 octombrie va avea loc lansarea cartii „Eu sunt special”, de Peter Vermeulen, ANCAAR, 2011, care prezinta pentru prima data in Romania metoda de lucru Eu sunt special pentru persoanele cu autism, apartinatori si specialisti.

La eveniment sunt asteptati aprox. 200 de participanti (apartinatori ai persoanelor cu autism, autoritati, psihologi, psihiatri, pediatri, asistenti medicali, farmacisti, educatori, asistenti personali, presa, etc) din toata tara. Detalii si inscrieri la office@autismancaar.ro, speranta_andradei@yahoo.com sau Raluca Ciochina – tel. 0722.393.763, Gabriela Dima – tel. 0720.404.958.

Citeste si:  Unguentele cu steroizi dau rezultate bune in tratarea eczemelor

Taxa de participare la conferinta este 100 de ron/persoana (1 noapte de cazare, mesele si alte cheltuieli de organizare). Aceasta taxa se achita in contul ANCAAR: RO16RNCB0072049714260001 BCR Bucuresti sucursala sector 1. Pentru parinti si apartinatori participarea este gratuita.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.