Consiliere pentru parintii copiilor cu dizabilitati

Please select a featured image for your post

Fundatia Motivation Romania a incheiat, in luna noiembrie 2010, un protocol de colaborare cu Scoala Speciala numarul 11 Constantin Paunescu Bucuresti in vederea asigurarii de servicii de consiliere pentru parintii copiilor cu dizabilitati care frecventeaza sistemul de educatie.

Prima sedinta de consiliere a avut loc pe 9 noiembrie 2010 si s-a bucurat de prezenta a 15 parinti. In cadrul sedintei de consiliere, au fost oferite informatii despre dificultatile de integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati si despre oportunitatile de angajare a acestora.

Citeste si:  SA NE MAI BRONZAM ?

Activitatea a avut loc in cadrul proiectului Privind spre viitor – o sansa de integrare pe piata muncii pentru persoanele cu dizabilitati, proiect cofinantat prin Fondul Social European in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiect derulat de Fundatia Motivation Romania in parteneriat cu Organizatia Asociatia Caritas Satu Mare si Asociatia Casa Faenza Timisoara.

Citeste si:  Fierul, factorul declansant al anemiei

Proiectul isi propune sa dezvolte servicii educationale si sociale necesare persoanelor cu dizabilitati pentru o mai buna insertie sociala si pe piata muncii. Beneficiarii proiectului sunt elevii cu risc de parasire timpurie a scolii si persoanele care au abandonat acest sistem, pentru care sunt oferite servicii de educatie remediala si servicii de terapie educationala integrata. Beneficiari sunt si parintii sau tutorii elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii, care beneficiaza de servicii de consiliere in ceea ce priveste nevoile specifice ale copiilor cu dizabilitati si modalitatile concrete de a le face fata.

Citeste si:  Ce cadou ai face unui copil bolnav de leucemie? 858!

Pana in prezent, au beneficiat de serviciile oferite in cadrul proiectului un numar de 42 de copii si tineri cu dizabilitati, 27 din acestia aflandu-se in plasament in casele de tip familial ale Fundatiei Motivation.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.