Consumul de medicamente influenteaza echilibrul fiziologic al zonei intime

Chiar daca unele persoane cred ca este un mit faptul ca anumite medicamente afecteaza echilibrul florei vaginale, in realitate, consumul de medicamente poate favoriza un disconfort la nivelul zonei intime sau poate dezechilibra flora vaginala, provocand chiar, in unele cazuri, infectii vaginale.

Acest lucru se intampla intrucat acele medicamentele care omoara microbii patogeni din organism nu fac diferenta intre microbii rai si cei buni si distrug inclusiv lactobacilii de din flora vaginala, care au rolul de a impiedica proliferarea agentilor patogeni la acest nivel. Astfel, daca lactobacilii sunt afectati de consumul de medicamente, zona vaginala devine mai vulnerabila, favorizand inmultirea germenilor patogeni veniti din exterior.

Citeste si:  Sarcina si dieta

Pot avea acest efect in special antibioticele si contraceptivele, de aceea este bine ca atunci cand luam antibiotice sa consultam si medicul care ne poate indica ce medicamente sa luam impreuna cu antibioticele pentru a feri de afectiuni vaginale.

Odata inceput un tratament cu medicamente, este de preferat sa acordati ceva mai multa atentie igienei zonei intime. „Afectiunile vaginale, precum candida, se trateaza conform indicatiilor primite de la medicul ginecolog. In ceea ce priveste igiena intima externa, trebuie sa avem grija la faptul ca medicamentele omoara lactobacilii, de aceea mucoasa vaginala se usuca, devine rosie, iritata. In aceste conditii, trebuie sa folositi pentru igiena intima produse care ajuta la refacerea florei vaginale dezechilibrate si care amelioreaza simptomele”, explica Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie.

Citeste si:  Mediafax: Cercetatorii au descoperit modul de transmitere a gripei aviare de la om la om

Pentru ingrijirea zonei vaginale externe este bine sa folositi produse special create pentru igiena intima care au in componenta lor acid lactic, care nu dauneaza lactobacililor, ci completeaza necesarul de acid lactic al zonei, si sunt foarte bine tolerate.

Gama Lactacyd Femina, cu continut de acid lactic, include: emulsiile Lactacyd Femina si Femina Plus, spuma Lactacyd Femina, servetele intime Lactacyd Femina si noul gel proaspat Lactacyd Femina Ocean Fresh.

Citeste si:  Ceaiul ofera protectie anticarie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.