Consumul excesiv de sare si sedentarismul cresc riscul de declin cognitiv la varstnici

Seniorii care au un stil de viata sedentar si consuma cantitati ridicate de sare isi pun in pericol nu doar sanatatea inimii, ci si sanatatea mintala. Potrivit unui grup de cercetatori canadieni, acesti doi factori contribuie la scaderea abilitatilor cognitive.

Analizand, timp de trei ani, peste 1.200 de femei si barbati cu varsta intre 67 si 84 de ani, oamenii de stiinta au generat dovezi importante care sustin faptul ca un consum exagerat de sare nu afecteaza doar sistemul cardiovascular, ci si creierul.

Citeste si:  Tratamente naturiste pentru negi

„Rezultatele studiului nostru arata ca o dieta bogata in sare, combinata cu sedentarism, are un impact negativ semnificativ asupra performantelor cognitive ale varstnicilor”, afirma cercetatorii.

„Vestea buna este insa aceea ca seniorii sedentari care consumau sare cu moderatie nu prezintau acelasi declin cognitiv – riscul creste cand cei doi factori actioneaza impreuna. Obiceiul de a manca tot soiul de gustari procesate – cu un continut foarte ridicat de sare – in timp ce stam in fata televizorului este foarte raspandit in randul acestei categorii de varsta si in acelasi timp foarte periculos”, completeaza ei.

Citeste si:  Totul despre banane

Sursa: ScienceDaily.com


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.