Copiii devin mai „fragili” din cauza lipsei activitatilor in aer liber

Comparativ cu generatiile anterioare, copiii de astazi sunt mai „fragili”, au o masa musculara diminuata si nu pot efectua unele activitati fizice pe care predecesorii lor le considerau facile, a descoperit un nou studiu, realizat de oamenii de stiinta britanici.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatea Essex (Marea Britanie), au evaluat capacitatile fizice ale unui grup de 315 copii, cu varsta de zece ani, in 2008, comparand rezultatele cu cele obtinute cu zece ani in urma (in 1998) de la un grup de 309 copii, de aceeasi varsta.

Citeste si:  Mediafax: Gelozia este invers proportionala cu inaltimea, la barbati

De vreme ce generatiile tinere sunt din ce in ce mai preocupate sa-si petreaca timpul liber in casa, la calculator sau la televizor, copiii participanti la studiu au efectuat mai putine genuflexiuni si au reusit sa-si sustina propria greutate la bara pentru un timp mai scurt, comparativ cu predecesorii lor, evaluati in urma cu zece ani.

Rezultatele studiului sunt ingrijoratoare, de vreme ce numarul de genuflexiuni efectuate a scazut cu 27,1%, iar forta in brate cu 26%. De asemenea, doar unu din 20 de copii nu reuseau sa-si sustina propria greutate la bara, in 1998, in timp ce in 2008, acesta era cazul pentru unu din zece copii. Mai mult decat atat, 10% dintre copiii care au participat la studiu in 2008 au refuzat sa incerce sa-si mentina greutatea la bara, ceea ce i-a indemnat pe cercetatori sa creada ca „aceasta activitate le era complet straina, nu o mai incercasera pana atunci”.

Citeste si:  Cu toate ca tine dieta de cand se stie, Liv Tyler prefera sa fie ea insasi

„Aceste statistici ingrijoratoare sunt motivate probabil de faptul ca din ce in ce mai multi copii de aceasta varsta si-au schimbat modelul de petrecere a timpului liber, nemaiavand activitati precum cataratul in copaci sau alergatul. In mod normal, aceste activitati cresc capacitatile fizice ale copilului, facandu-l capabil sa-si mentina greutatea corpului la bara si sa efectueze genuflexiuni, fara prea mari eforturi”.

Citeste si:  Botox-ul poate ucide

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.