Copiii s-au distrat in Parcul Herestrau, la „Sanatosi si bucurosi”

Please select a featured image for your post

Pe 6 iunie, parcul Herastrau a intampinat sute de copii si parinti care au venit nerabdatori sa participe la intrecerea „Sanatosi si Bucurosi”, organizata de Asociatia Medicala Romana, Federatia Romana de Atletism si Asociatia Family Services. Entuziasmul participantilor a fost premiat nu doar cu vreme insorita, ci si cu o serie de cadouri si surprize speciale.

In competitie s-au inscris 140 de copii, impartiti in trei categorii de varsta: intre 7-9 ani , 10-12 ani si 13-14 ani. Fiecare copil care s-a inscris si a luat parte la intrecere a primit un tricou special „Sanatosi si bucurosi” si o plasa cu snacksuri sanatoase. Castigatorii locurilor intai, doi si trei au primit si alte premii.

Citeste si:  Reguli simple pentru un abdomen plat

La finalul competitiei, toti participantii si spectatorii au avut ocazia sa se bucure de un moment comic si in acelasi timp plin de invataminte: este vorba despre spectacolul pus in scena de trupa de teatru de papusi „Zburdalici”.

Scopul evenimentului a fost acela de a promova un stil de viata sanatos in randul copiilor si parintilor (punand accent pe importanta activitatilor fizice regulate si a unei alimentatii sanatoase) si de a preveni astfel aparitia diabetului si a altor boli cardiovasculare sau metabolice la copii. Initiativa organizarii acestei campanii a venit ca raspuns la procentul tot mai ridicat al obezitatii in randul copiilor si tinerilor din Romania.

Citeste si:  Nu il exploata

„Sanatosi si Bucurosi” a atras atentia si participarea unor organizatii si persoane preocupate de sanatate, atat din mediul corporatiilor cat si din sectorul non-guvernamental, contributiile si donatiile lor materiale si financiare facand posibil acest eveniment.

De asemenea, un interes crescut pentru aceasta initiativa l-au manifestat si tinerii veniti ca voluntari pe parcursul desfasurarii evenimentului, ei implicandu-se in aspectele logistice si organizatorice.

Citeste si:  Cinci sfaturi pentru o cura de slabire eficienta

Pe parcursul desfasurarii evenimentului, AMR a distribuit o brosura ce continea atat informatii importante despre campania AMR de promovare a sanatatii, cat si sfaturi utile pentru un stil de viata sanatos.

Profesorul Ionescu-Tirgoviste a deschis festivitatea de premiere cu o prezentare emotionanta a viziunii AMR si a eforturilor acesteia de a ajuta tinerii din Romania sa creasca si sa se bucure de o viata fara diabet si fara probleme cardiovasculare.

Intre diferitele momente ale programului, publicul a fost intretinut de prestatiile vesele ale copiilor din trupele de dans „NoLimits” si „Harajuku”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.