Copiii si parintii sarbatoresc la Palatul Copiilor, Ziua Laptelui si Ziua Mediului

Please select a featured image for your post

Sambata, 5 iunie 2010, in Sala Mare a Palatului National al Copiilor din Bucuresti, intre orele 11:00 – 13:00, peste 500 de copii, parinti, bunici si cadre scolare vor sarbatori Ziua Mondiala a Laptelui si Ziua Mondiala a Mediului alaturi de Tetra Pak, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si Asociatia Patronala din Industria Laptelui (APRIL).

Copiii si educatorii de la Palatul National al Copiilor Bucuresti au ales marcheze aceste doua zile mondiale cu ocazia spectacolului aniversar al institutiei – 25 de ani de functionare al Palatului National al Copiilor – pentru a transmite impreuna cu SuperPak, un mesaj despre importanta protejarii mediului inconjurator si a unei alimentatii sanatoase.

Pentru a aduce in atentia adultilor si copiilor importanta aportului zilnic de lapte pentru o alimentatie sanatoasa, Romania a aderat la comunitatea internationala World Milk Day – Ziua Mondiala a Laptelui, infiintata inca din anul 2001, alaturi de alte state precum Norvegia, Suedia sau Germania. In tara noastra, conform aprecierilor ASPOR, 1 din 3 femei si 1 din 5 barbati sufera o fractura din cauza osteoporozei pe parcursul vietii, iar numarul de persoane afectate este prevazut a creste de 2 pana la 3 ori in urmatorii ani.

Citeste si:  Bani pentru mamici

In acest an in Romania, la initiativa Tetra Pak si sub egida FAO, evenimentul are ca scop constientizarea importantei consumului de lapte in alimentatia si cresterea sanatoasa a copiilor si educarea lor in spiritul respectului fata de hrana si a colectarii selective a cutiilor de lapte. Cu aceasta ocazie, Tetra Pak atrage atentia copiilor si parintilor asupra petitiei online lansate de FAO pentru eradicarea foametei in lume, in prezent peste 1 miliard de oameni fiind afectati de foamete cronica la nivelul intregii planete.

Citeste si:  Cum sa fii un parinte bun

„In Romania, consumul de lapte este inca sub nivelul mediu normal. Ne dorim sa atragem atentia ca, pentru o dieta sanatoasa, consumul acestui aliment este obligatoriu mai ales pentru copiii aflati in perioada de crestere. Tetra Pak este lider mondial in randul companiilor furnizoare de solutii de procesare si ambalare a alimentelor lichide. Ne asumam cu responsabilitate aceasta pozitie, generand crestere in armonie cu principiile sustenabilitatii. Motto-ul nostru „Protejeaza ce e bun” reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sigure si disponibile oriunde, dar si actiuni de educare in spiritul protejarii mediului inconjurator. Credem ca numai deprinderea de a colecta selectiv poate contribui la o mai buna gestionare a resurselor planetei”, a declarat Daniela Cirmaciu, Communications and Environment Officer, Tetra Pak South-Eastern Europe.

Citeste si:  Vasele de sange ale retinei pot indica riscul de atac de cord

Sarbatoarea laptelui va contine o serie de manifestari pentru a exemplifica beneficiile laptelui ambalat igienic pentru o alimentatie echilibrata, iar Tetra Pak va oferi detalii despre modalitatile de reciclare a cutiilor de lapte. Cu mic cu mare, toti participantii sunt incurajati sa aduca la eveniment ambalaje de lapte pentru a fi reciclate si vor fi rasplatiti de SuperPak, mascota proiectului educational initiat de Tetra Pak, cu o multitudine de cadouri surpriza.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.