Costul serviciilor stomatologice la nivel european valoreaza 65 miliarde Euro

Conform unui studiu realizat la nivel european si comunicat in Romania de catre Societatea Romana de Ergonomie Dentara (SRED), valoarea estimata a serviciilor de stomatologie este de 65.000.000.000 Euro, insa exista diferente semnificative pentru manopere intre tari. Astfel, potrivit studiului care compara costul mediu al unui tratament stomatologic in noua tari europene, cel mai costisitor tratament a fost identificat in Marea Britanie.

Studiul a stabilit ca pretul unei obturatii simple variaza de la 8 Euro in Ungaria pana la 156 Euro in Anglia. In acest cost este inclus timpul de lucru al medicului, al personalului auxiliar, cheltuielile aditionale, materialele si controlul radiologic. Desi costurile din Anglia sunt cele mai mari, acestea sunt urmate de Spania cu 125 Euro si Italia cu 135 Euro pentru acceasi manopera.

Citeste si:  Celulele stem ar putea trata infertilitatea masculina

In alte tari europene, aceste costuri variaza de la 46 Euro in Franta, la 67 Euro in Germania. Valorile foarte diferite se explica, in principal, prin diferentele mari intre modelele de sanatate publica (asigurari de sanatate publice) ce se afla in vigoare in diverse zone sau tari.

„In statele membre UE sunt aproximativ 500.000.000 de locuitori, iar asistenta stomatologica este asigurata de aproximativ 985.000 de persoane, dintre care 385.000 de medici stomatologi, dar nu toti activi. Prin proiectul pe care il derulam, incercam sa aducem serviciile medicale de stomatologie la standardele europene si sa adunam cat mai multe date despre piata de stomatologie din Romania”, a declarat Conf. Dr. Cristian Comes, Presedinte al Societatii Romane de Ergonomie Dentara.

Citeste si:  Sase afirmatii despre cistita

Societatea Romana de Ergonomie Dentara (SRED), alaturi de partenerii sai, deruleaza pentru cel de-al doilea an consecutiv proiectul „Ergonomie, preventie, management performant in medicina dentara prin aliniere la standarde europene”. Proiectul tinteste la indeplinirea a trei aspecte majore:

instruirea gratuita a unui numar de 3.120 de persoane in domeniile ergonomiei, preventiei si managementului, in cadrul celor cinci euroregiuni in care se desfasoara proiectul;
crearea unei platforme de e-learning si a unui portal;
deschiderea a cinci centre experimentale de training adresate perfectionarii profesionale a specialistilor din medicina dentara.

Citeste si:  Autismul ar putea fi diagnosticat prin tehnici imagistice

Sursa: Comunicat de presa Societatea Romana de Ergonomie Dentara (SRED)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.