Cosul cu medicamente SOS Infertilitatea: aflati cum puteti dona medicamente

Please select a featured image for your post

Dat fiind succesul proiectului Sfaturi medicale online, prin care 17 dintre cei mai reputati embriologi si medici specialisti in infertilitate din Romania raspund la intrebarile pacientilor pe forumul Asocitatiei SOS Infertilitatea, aceas a decis initierea pe platforma sa web a unui alt proiect, ivit din constatarea unei necesitati.

Aproape fiecare dintre noi are in dulap medicamente care nu ii mai fac, pentru moment, trebuinta. Adesea raman acolo uitate, uneori chiar pana dupa data de expirare. Sau, uneori, atunci cand dorim sa le donam, gasim cu dificultate persoane care au nevoie de acel medicament exact, desi aceste persoane exista si uneori sufera pentru ca nu isi permit sa cumpere medicamentele necesare.

Citeste si:  Acneea si cauzele ei

In farmaciile din Occident exista un cos cu medicamente, in care cetatenii depun produsele medicale neutilizate, care sunt in principiu donate spitalelor din tarile subdezvoltate. In Romania, nu exista un cadru organizat si vizibil pentru donarea de catre cetateni a medicamentelor. Din aceste motive si in acest context, Asociatia SOS Infertilitatea lanseaza un nou proiect: Cosul cu medicamente SOS Infertilitatea.

Citeste si:  Terapie pentru gelozie - cum depasim criza paroxismatica?

Adresam deci apelul catre cetateni de a dona medicamentele de care nu mai au nevoie, sa le depuna in coSul nostru, pentru a fi donate persoanelor care au nevoie. Medicamentele incluse in acest proiect sunt in principiu cele nesesare in tratarea infertilitatii. In cazuri exceptionale, putem intermedia si donarea altor medicamente, destinate altor boli, dar in cazul acestora, date fiind conditiile, va rugam sa va limitati la medicamente scumpe si/sau rare.

Citeste si:  Spirometrii gratuite in clinicile Medicover

Medicamentele donate vor fi in ambalajul original, pe cat posibil neincepute, cu data expirarii vizibila si fisa de utilizare existenta. Medicamentele vor fi donate doar persoanelor care dovedesc ca au nevoie si ca respectivele medicamente le-au fost prescrise de medic. Intreaga operatiune se desfasoara exclusiv in regim de voluntariat si cu titlu gratuit.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.