Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima

Please select a featured image for your post

Cryo-Save Group NV, cea mai mare banca de celule stem din Europa, se ofera sa stocheze celule stem adulte autologe (proprii) pentru Japonia. Japonia doreste sa recolteze celule stem de la lucratorii din echipele de salvare, care sunt susceptibili de a fi expusi la nivele ridicate de radiatii, din cauza exploziilor din cadrul centralei nucleare de la Fukushima. Studii stiintifice recente au demonstrat ca celulele stem pot repara daunele cauzate de expunerea la radiatii ridicate. Japonia este ingrijorata ca poate ramane fara capacitate de stocare si cere ajutor. In acelasi timp, acest lucru ridica intrebarea daca o astfel de masura de prevenire care poate salva vieti nu trebuie pusa la dispozitia tuturor lucratorilor de la centralele nucleare.

In prezent, tabletele cu iod sunt masura de ultima instanta pentru protejarea persoanelor care intra in contact cu mediul radioactiv. Aceste tablete au cu adevarat efect impotriva iradierii cu iod radioactiv, dar acesta este doar unul din multele materiale radioactive eliberate in timpul unui dezastru nuclear. Pana acum, nimeni nu a gasit un tratament eficient pentru efectele iradierii.

Citeste si:  Britanicii au realizat pilula care creste libidoul si reduce pofta de mancare

Acest lucru insa se poate schimba repede. Companiile specializate in biotehnologie dezvolta noi terapii, lasand celulele stem adulte autologe (proprii) sa se maturizeze in celule sanguine, inclusiv leucocite – prima linie de aparare impotriva infectiei. Radiatia nucleara eliberata in timpul unui dezastru nuclear distruge toate celulele sanguine, acest proces anihiland sistemul imunitar. Victimele devin excesiv de vulnerabile la infectii, adesea decedand.

Cryo-Save doreste sa ofere Japoniei o mana de ajutor prin stocarea de celule stem pentru echipele de lucru de la centrala nucleara de la Fukushima, care sunt expuse unor radiatii masive. „Am inteles ca Japonia este ingrijorata ca nu este echipata indeajuns, pentru a se ocupa de stocarea celulelor stem pe cont propriu. Cryo-Save, cea mai mare banca de celule stem, are capacitatea si experienta necesara pentru a actiona imediat”, a spus Marc Waeterschoot, responsabil de toate activitatile de stocare ale Cryo-Save.

Citeste si:  Masaj acvatic - o noua forma de relaxare

Expertul in celule stem Profesorul Schroyens, de la Departamentul de Hematologie al Spitalului Universitar Antwerp (UZA), a confirmat importanta depozitarii celulelor stem ale persoanelor care vor fi expuse la radioactivitate ridicata, explicand ca: „Expunerea puternica la radiatii distruge maduva osoasa care este responsabila de producerea de celule sanguine. Acest lucru dezarmeaza aproape complet sistemul imunitar al victimelor. Depozitarea si administrarea de celule stem le poate salva vietile”.

Citeste si:  Off... iar am gripa

Arnoud van Tulder, alt expert Cryo-Save, a comentat: „Dezastrul de la Fukushima arata riscurile la care lucratorii de la centrala nucleara sunt expusi. In cazul unui dezastru nuclear, ei sunt singurii care pot oferi un ajutor calificat. Nu ar fi un lux recoltarea de celule stem de la aceste persoane si de a le depozita preventiv. Pentru guvernele europene acest lucru poate fi de asemenea o ocazie de a discuta cu persoanele responsabile luarea unei masuri preventive si care ar putea salva vietile angajatilor a 143 de centrale nucleare din Europa. Cryo-Save este pozitionata foarte bine, datorita prezentei sale in Europa si Asia, astfel incat poate ajuta guvernele in legatura cu aceasta situatie”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.