Cum eliminam simptomele racelii si gripei pe timp de noapte?

In special pe durata noptii simptomele de gripa si raceala se acutizeaza, iar gradul de disconfort al bolnavului creste din cauza febrei, frisoanelor, durerilor de cap, durerilor in gat, nasului infundat, hipersecretiei nazale si tusei iritative.

In timpul noptii, simptomele racelii si gripei devin parca insuportabile, devenind imposibil sa beneficiem de un somn odihnitor care sa ne incarce bateriile pentru a doua zi. Din ce cauza se petrece acest fenomen?

„Pozitia de cliva din perioada noptii duce la stagnarea secretiilor care se formeaza, determinand, alaturi de acutizarea celorlalte simptome, declansarea mecanismelor de tuse, care sunt mecanisme reflexe. Practic orice iritare la nivelul terminatiilor nervoase ale sistemului repirator provoaca tuse. Tusea, la randul sau, irita acesti receptori, ei odata iritati obligandu-te sa tusesti in continuare”, explica dr. Celesta Dragulescu [in foto], medic specialist ORL in cadrul Institutului ORL „Prof. Dorin Hociota”, adaugand ca acest cerc vicios poate fi intrerupt prin administrarea Coldrex Nite, un produs multisimptom recent lansat in farmacii. Gratie continutului de dextrometorfan, substanta cu proprietati antitusive, medicamentul amelioreaza tusea uscata si iritativa, fiind foarte util in cazurile de laringite si traheite.

Citeste si:  Vitaminele, in mintea si in alimentatia noastra

Epidemiile de gripa apar aproape in fiecare an, dar amploarea si gravitatea lor variaza foarte mult. Aceste epidemii apar aproape exclusiv in sezonul rece. Problema majora este reprezentata de complicatiile gripei, cea mai frecventa fiind pneumonia – primara virala, secundara bacteriana sau mixta virala si bacteriana. O problema extrem de importanta este deci prevenirea complicatiilor microbiene, mai ales a pneumoniilor, prin tratarea gripei necomplicate din timp si in mod corect, inca de la primele simptome.

Citeste si:  Bronsita la copii

„Paracetamolul este primul medicament ales in tratamentul durerii si pirexiei la un spectru larg de pacienti incluzand copii, gravide, varstnici, cei cu osteoartrita, cefalee si cu afectiuni musculo-scheletale non-inflamatorii”, afirma dr. Celesta Dragulescu, mentionand ca actiunea paracetamolului apare la 11 minute dupa administrarea orala si este maxima intre 1 si 3 ore, fiind favorizata de ingestia concomitenta a unei cantitati suficiente de lichid.

„Din experienta am constat ca, din dorinta de a se vindeca rapid, aproximativ jumatate dintre pacienti asociaza produsele destinate tratarii simptomatice a racelii sau gripei si realizeaza in mod neintentionat o dublare a dozei de paracetamol sau de ibuprofen, prin combinarea unor produse ce contin aceeasi substanta activa. Recomandam Coldrex Nite pacientilor care au in simptomatologie dureri de cap, dureri de gat, febra, frisoane, nas infundat, hipersecretie nazala si tuse iritativa deoarece, pe de-o parte, combate aceste simptome si pe de alta parte, are un efect sedativ si il ajuta pe pacient sa se odihneasca in timpul noptii”, declara dr. Celesta Dragulescu.

Citeste si:  Cercetatorii americani au descoperit genele care dau rezistenta impotriva insulinei

Siropul Coldrex Nite este indicat pentru ameliorarea simptomatica a disconfortului cauzat de raceala si gripa datorita compozitiei sale: paracetamol 1000 mg (cu rol analgezic si antipiretic), clorhidrat de prometazina 20 mg (antihistaminic care usuca secretiile nazale, usureaza respiratia si are efect sedativ) si bromhidrat de dextrometorfan 15 mg (antitusiv care amelioreaza tusea uscata sau iritativa). Pretul recomandat pentru acest produs este de 19 ron, putand fi eliberat fara prescriptie medicala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.