Cum iti alegi medicul ginecolog ? (partea II)

Please select a featured image for your post

Asa cum am stabilit in prima parte a articolului, alegerea medicului ginecolog este esentiala, nu doar pentru femeile insarcinate ci si pentru cele ce fac controale de rutina sau isi trateaza diverse afectiuni genitale. Cum iti alegi insa medicul ginecolog este o problema complexa, asa ca va oferim cateva coordonate bine de urmarit. Reputatia – este sau nu un doctor bun? In cazul medicilor ginecologi este ok sa mai apleci urechea si spre „gura lumii”, pe principiul ca nu exista fum fara foc, asa ca daca sunt mai multe zvonuri sau cazuri concrete favorabile sau nefavorabile, trebuie sa aiba un smabure de adevar!
Varianta de la care poti porni este cererea unei recomandari din partea medicului de familie care te monitorizeaza in mod normal si care probabil iti va scrie biletul de trimitere catre ginecolog. Prin cabinetul unei medic de familie se perinda multe proaspete mamici, care au avut diverse experiente cu diversi doctori, astfel ca medicul de familie este o mica enciclopedie in acest sens. Dar, din pacate, nu toti pacientii au o relatie apropiata cu medicul de familie, asa ca, daca te numeri printre acestia, poti apela la sfatul altor cadre medicale, de preferinta care activeaza in domeniu si care stiu mult mai bine decat tine ce experienta si ce renume are un doctor sau altul.
Citeste si:  Ce faci cu un copil rusinos
Si daca tot ne-am hotarat sa ascultam de gura lumii, intreaba in stanga si in dreapta, cine la ce doctor merge. Cu cat vei auzi mai multe pareri pozitive despre un anumit doctor si mai multe femei si-au incredintat viata lor sau a bebelusului lor in mainile acestora, inseamna ca sunt intr-adevar medici buni.
Citeste si:  Dovezi de afectiune fata de cei mici
Ginecolog femeie sau ginecolog barbat? In alegerea medicului ginecolog, sexul acestuia conteaza foarte mult. Unele femei, mai pudice din fire, nici nu concep ca s-ar putea dezbraca sau urca pe masa unui ginecolog barbat. In plus, multe femei considera ca un ginecolog femeie le intelege mult mai bine problemele, pentru ca empatizeaza mai bine cu firea feminina si problemele ei. Din pacate nu este intotdeauna asa, intrucat se pare ca barbatii ar avea mult mai multa compasiune fata de o femeie decat ar avea o alta femeie. In plus, daca inca de la gradinita ai fost genul care umbla doar in pantaloni scurti si se catara in copaci cot la cot cu baietii, ai mai multe sanse sa relationezi mai usor cu un barbat.
Citeste si:  O mama de nota 10
Alegerea pe care o faci trebuie sa fie in deplina concordanta cu dorinta ta si starea ta de bine, nu alege un medic doar pentru ca asa a zis mama sau sotul tau. Nu uita ca este foarte important sa dezvolti o relatie de incredere cu ginceologul tau, pentru ca el este singurul care iti poate oferi alinare in momentele de cumpana, de spaima sau de stres. Daca nu ai incredere in ginecologul ales si pui la indoiala fiecare sfat sau diagnostic al sau, sarcina va fi o perioada stresanta mai degraba de a fi cea mai frumoasa perioada din viata ta.
Haine pentru copii


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.