fbpx

Cum ne mentinem parul sanatos, in lunile de vara?

Sa nu uitam ca, la fel ca si pielea, parul nostru are nevoie de protectie speciala in lunile de vara, deoarece temperaturile ridicate si actiunea razelor soarelui il pot lasa deshidratat si uscat, contribuind, astfel, la aspectul neingrijit si lipsit de vigoare al acestuia.

Cateva masuri simple ne pot ajuta sa ne mentinem parul sanatos si cu un aspect placut, pe tot parcursul verii:

Pastrati-va parul cat mai natural! In lunile de vara, cand parul tinde sa se deshidrateze, limitati pe cat posibil orice tratament chimic al parului, fie ca este vorba de decolorare, vopsire, indreptare sau ondulare permanenta. Se recomanda, in functie de tipul de par, sa se renunte la produsele de ingrijire pe baza de alcool si sa fie inlocuite cu produse (cat mai) naturale.

Luati o pauza de la samponare sau folositi produse de curatare mai delicate! Cu cat va veti sampona parul mai rar, cu atat ii veti permite acestuia sa absoarba uleiurile naturale si sa ramana hidratat. Sampoanele obisnuite tind sa usuce scalpul si parul, asa ca, pe durata verii inlocuiti-le cu cele cu efect puternic hidratant. De asemenea, la finalul spalarii clatiti-va parul cu apa rece, pentru a „sigila” radacina firului de par si a-i mentine stralucirea naturala!

Limitati folosirea foenului sau placii de indreptat! Daca, in mod normal, folositi frecvent foenul, ondulatorul sau placa de indreptat pentru coafat, ar fi bine sa renuntati si la acestea, pe durata verii, pentru a nu contribui la deshidratarea excesiva a parului. Dupa baie sau dus, stergeti parul cu un prosop si lasati-l sa se usuce natural. Rezervati folosirea foenului pentru situatii exceptionale, iar cand o faceti aplicati inainte de uscare un balsam „leave-in” (care nu necesita clatire) pentru a-l proteja. De asemenea, folositi, mai degraba, puterea superioara de caldura a foenului, decat pe cea medie, pentru a limita expunerea la aerul cald.

Folositi balsamul de par mai des decat de obicei! Parul expus cu regularitate la razele soarelui are nevoie sa fie ingrijit cu un balsam sau o masca hidratanta. Pentru cele mai bune rezultate, aplicati balsamul sau masca pe parul umed si acoperiti-l cu o casca de dus; lasati-l sa actioneze un timp mai indelungat, eventual peste noapte, pentru ca balsamul/masca sa poata actiona asupra regiunilor deteriorate. Cititi intotdeauna eticheta produselor pe care le folositi si asigurati-va ca cel ales confera atat stralucire, cat si hidratare parului!

Citeste si:  Sfaturi pentru o sarcina fara probleme

Ingrijiti-va de varfurile fragile! Varful firului este prima sectiune a acestuia care prezinta semne de deteriorare dupa expunerea prelungita la soare. Uleiul de jojoba este un tratament natural foarte eficient pentru varfurile deteriorate. Acesta poate fi aplicat ca tratament pre-samponare sau poate fi utilizat zilnic inainte de uscarea parului.

Scapati de varfurile deteriorate! De vreme ce caldura verii poate lasa parul uscat si deshidratat, si stiind ca varfurile sunt primele afectate, asigurati-va ca faceti o vizita la coafor, cel putin o data la patru-sase saptamani, pentru taierea varfurilor!

Folositi produse cu factorul de protectie UVA si UVB, chiar si pentru par. Atunci cand va pregatiti pentru petrecerea unei zile in natura, folositi un produs „leave-in” (care nu necesita clatirea) si care ofera protectie impotriva razelor ultraviolete UVA si UVB. Nu uitati sa aplicati produsul si pe scalp, nu doar pe lungimea firului de par – parul sanatos se cunoaste de la radacina! De asemenea, daca intrati in apa (la mare, la piscina etc.) sau transpirati abundent, reaplicati produsul, deoarece apa il indeparteaza, iar nivelul de protectie scade.

Citeste si:  Un roman din trei este afectat de hiperplazia benigna de prostata (HBP)

Acoperiti-va capul si parul! Atunci cand sunteti afara, acoperiti-va intotdeauna capul si parul cu o palarie sau o esarfa. Acestea trebuie sa protejeze parul de razele daunatoare ale soarelui, dar si sa permita scalpului sa respire, adica sa nu restrictioneze circulatia sanguina la nivelul scalpului.

Purtati-va parul strans! Cu cat suprafata de par, cu care soarele intra in contact, este mai restransa, cu atat efectele nocive vor fi limitate. Daca aveti parul lung, prindeti-l in coada sau in coc, atunci cand stiti ca veti petrece mai mult timp afara!

Hidratati parul… si din interior! La fel de importanta ca si ingrijirea si hidratarea externa a parului este si hidratarea intregului organism. Scalpul si radacina parului dumnavoastra vor avea cele mai multe beneficii!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.