Cum sa arati bine la mare?

Daca vrem sa aratam bine la mare, daca inca nu am facut nimic pana acum in acest scop, mai avem putin timp la dispozitie. Mai intai va trebui sa umblam la regimul alimentar. La moda este sa ne injumatatim portiile, adica sa impartim portia obisnuita de la fiecare masa in doua. Jumatate o „aruncam”, cealalta jumatate o consumam. Explicatia este foarte simpla. Se injumatateste si numarul de calorii.

Apoi, incercam sa inlocuim alimentele bogate in calorii cu legume si fructe care se gasesc din belsug in acest sezon, dar putem pastra carnea slaba sau pestele in alimentatia noastra.
Iar dulciurile vor fi date uitarii, chiar daca ne plac. Numarul de calorii la care trebuie sa ajungem este in jurul a 1000. Asta daca vrem sa avem si randament in ceea ce facem in cursul zilei.

Citeste si:  Servicii specializate in ADHD - sanatate mintala - autism pentru locuitorii din Voluntari

Va recomand apoi sa urmati un tratament anticelulitic cu impachetari cu creme calde sau reci, electrostimulari pe musculatura membrelor (adica fac efort aparatele in locul nostru), apoi un masaj in forta si, nu in ultimul rand, sport. Si nu va spun decat ca puteti merge pe jos in diminetile racoroase sau puteti intra in salile specializate in miscare in zilele toride.

Asa se consuma caloriile iar corpul nostru prinde alta forma, se inlocuieste masa adipoasa cu tesut muscular.

Citeste si:  Infectii din piscina

Iar daca ajungem la mare asa cum ne-am dorit sa fim sau pe aproape macar, hai sa nu pierdem tot ce am castigat cu efort, sa ne alegem excursii in care sa putem face miscare, sa nu ne pierdem vremea la terase, ci sa mergem pe malul marii, sa nu stam la soare toata ziua, sa alegem orele permise si sa incercam sa ne bronzam activ, adica plimbarile pe malul marii pot fi un moment foarte placut de relaxare si de miscare totodata. Chiar daca nu pare, se pierd multe calorii daca plimbare are loc pe nisip sau in apa. Asa ne putem recompensa si cu o inghetata din cand in cand.

Citeste si:  EXPOMEDIKA: un pas inainte pentru sistemul medical romanesc, intre 5 si 8 iunie la Palatul Parlamentului

Pana la urma, este mai important sa aratam bine decat sa mancam bine, cand mancam suntem fericiti pe moment, apoi sentimentul de vina si neputinta nu ne da pace.
Cu siguranta, intre mese ne petrecem mai mult timp, asa ca faptul ca haina ne vine asa cum vrem, ca avem colegi care ne invidiaza sau ne admira,de ce nu, ca ne putem cumpara tot ce ne place si cand probam un lucru aparem ca din revista, acest lucru trebuie sa ne motiveze.

Articol realizat de dr. Carmen Mihalache, Director Medical Clinica Medicala Sport Med Center (www.sportmedcenter.ro)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.