Cum sa ne pastram sanatatea prin terapii complementare

Armonia suflet – trup este conditia esentiala in mentinerea starii de sanatate. Ruperea acestui echilibru, la orice varsta inseamna suferinta, atat la nivel emotional cat si fizic. Este foarte important sa nu separam cele doua notiuni, care in mod firesc nu pot exista una fara cealalta: sufletul este lumina trupului, care la randul sau il gazduieste.

De aceea omul trebuie abordat holistic si privit in interactiunea sa cu mediul, cu cei din jur, cu propriile sentimente, senzatii sau trairi. Asemenea sisteme de analiza si tratament se regasesc in terapii precum acupunctura, homeopatia, fito sau gemoterapia, terapia florala Bach.

Citeste si:  Exista mai multe motive care impiedica un cuplu sa aiba copii

Se spune ca aceste metode au o deosebita eficienta in dezechilibrele functionale, unde componenta emotionala primeaza si genereaza un raspuns organic. Dar modul lor de actiune este in realitate mult mai complex si mai profund. Fiecare om are o constitutie unica, un raspuns propriu, caracteristic, in diferite momente ale vietii. Intelegerea cauzelor, mai departe de fiziopatologie, va aduce si solutia individualizata, cu cele mai mari sanse de reusita.

Citeste si:  Gripa sau "raceala" ?

Afectiunile care pot fi influentate sau tratate in acest mod variaza. Practic, afectarea oricarui aparat sau sistem beneficiaza de metodele amintite, cu o conditie: leziunile organice sa nu fie ireversibile, cand efectele diminueaza.

Am devenit o societate intens mentalizata, sedentara, cu o alimentatie sau obiceiuri defectuoase, iar incidenta crecuta a bolilor metabolice, cardiovasculare, psihiatrice sau tumorale este doar consecinta a ceea ce traim. Sindromul metabolic, diabetul, imbatranirea precoce, dizabilitatile secundare evenimentelor vasculare, depresia, tulburarile de somn suna atat de obisnuit si de cele mai multe ori se asociaza, complicand posibilitatile terapeutice. Preventia isi arata astfel importanta sa.

Citeste si:  Fii un model de sanatate pentru cei mici

La BBM Wellness Center cream profilul de risc individual si ulterior propunem o schema de profilaxie sau tratament holistic, de reechilibrare psiho-somatica, impletind consilierea geriatrica, nutritia, gimnastica medicala cu terapiile complementare.

Articol realizat de: dr. Anca Lojnita, BBM Wellness Center


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.