Cum sa ne tonifiem bustul prin exercitii?

De-a lungul secolelor standardele in materie de frumusete a sanilor s-au schimbat de nenumarate ori, astazi, un bust ideal fiind considerat cel ale carui forme se pastreaza indiferent de miscarile pe care le facem. Marimea trece deseori in plan secund, fiind surclasata de fermitatea sanilor. Iata cateva exercitii simple, potrivite pentru orice varsta, pentru a avea un bust de invidiat!

Cel mai simplu exercitiu pentru tonifierea sanilor se realizeaza prin aplicarea unei presiuni controlate pe partea superioara a corpului. Pentru aceasta, sprijiniti-va de un perete, stand cu fata catre el si sprijinindu-va in palme. Apoi impingeti cat puteti de tare, timp de 10 secunde, ca si cum ati vrea sa mutati peretele din loc. Relaxati-va si scuturati-va mainile. Repetati exercitiul de 10 ori.

Urmatorul exercitiu poate fi efectuat oricand, chiar si cand va aflati la birou si vreti sa va bucurati de un moment de relaxare. Stand pe scaun sau in picioare, apropiati-va palmele in fata pieptului, apoi apasati-le una de cealalta cat puteti de tare, timp de 3-5 secunde. Repetati exercitiul de 8-10 ori.

Stati in picioare, cu spatele drept si ambele maini pe sold, cu coatele indoite. Aflata in aceasta pozitie, incercati sa va atingeti coatele la spate. Efectuati exercitiul intr-un ritm lent, contractandu-va muschii timp de 10-15 secunde. Dupa ce coatele s-au atins, relaxati-va, apoi repetati exercitiul de 8-10 ori.

Citeste si:  Reducerea caloriilor si antioxidantii influenteaza procesul imbatranirii celulare

Stati dreapta, cu picioarele departate la nivelul umerilor. Intindeti bratele catre spate si prindeti-va mainile, cu degetele intrepatrunse. Din aceasta pozitie, aplecati-va bustul in fata, ridicand in acelasi timp mainile cat de sus puteti. Fixati-va privirea in podea si mentineti aceasta pozitie timp de 30 de secunde, apoi reveniti in pozitie verticala, relaxandu-va bratele. Repetati exercitiul de 3-5 ori.

Asezati-va pe podea, pe o saltea subtire, avand in fiecare mana cate o gantera de 1.5 kg (puteti folosi si sticle de plastic umplute cu apa sau nisip, daca nu aveti gantere). Ridicati usor ambele maini deasupra corpului, tinand coatele usor indoite, astfel incat ganterele sa fie paralele cu bustul. Apoi coborati mainile la nivelul solului. Repetati exercitiul de 13-15 ori. Ca alternativa, tot pe saltea, in pozitie orizontala, ridicati ganterele deasupra corpului, coborandu-le usor catre piept, cu coatele indoite. Readuceti ganterele in pozitia initiala, apoi repetati exercitiul de 13-15 ori.

Citeste si:  Descopera beneficiile pe care consumul de rosii ti le poate aduce

Stand in picioare, extindeti bratele intr-o parte si in alta, apoi miscati circular ganterele de 15 ori catre spate. Repetati exercitiul incercand sa creati alte 15 cercuri imaginare cu un diametru mai mare.

Tinand in maini gantere de 1.5-2 kg, asezati-va pe spate, tinand genunchii indoiti. Intindeti bratele de o parte si de alta a corpului, apoi ridicati-le incet deasupra pieptului, mentineti pozitia timp de 3 secunde, apoi readuceti lent bratele in pozitia initiala. Efectuati 3 seturi a cate 10-12 exercitii.

Inotul este cel mai potrivit sport pentru tonifierea sanilor, insa daca programul nu va permite sa mergeti atat de des la piscina, puteti „simula” inotul acasa si obtine rezultate similare. Cum faceti acest lucru? Stati in picioare, cu spatele lipit de un perete si incordati muschii pectorali imitand miscarile caracteristice stilului de inot bras. Efectuati lent 100 astfel de miscari, tinandu-va muschii cat mai incordati.

Asezati-va pe podea, cu fata in jos, ca si cand ati vrea sa faceti flotari, insa sprijiniti-va in antebrate si coate. Din aceasta pozitie, ridicati-va corpul paralel cu solul. Mentineti pozitia timp de 30 de secunde. Reveniti si repetati exercitiul de 8-10 ori.

Citeste si:  Prevenirea insolatiei

Stati dreapta, cu picioarele departate la nivelul umerilor. Ridicati-va bratele de-o parte si de cealalta a corpului, cu coatele indoite, astfel incat palmele sa fie pozitionate in dreptul sanilor, iar coatele sa fie pozitionate la inaltimea umerilor. Din aceasta pozitie, indreptati usor palmele in sus, cu degetele rasfirate. Imaginati-va ca tineti in palme un obiect solid, pe care doriti sa-l sfaramati cu mainile, dar fara a le atinge. Concentrati-va atentia pe spatiul dintre maini. Mentineti aceasta pozitie timp de 20 de secunde, cu muschii cat se poate de incordati, apoi repetati exercitiul de 3-5 ori.

Desi nu un exercitiu in sine, postura este foarte importanta pentru fermitatea bustului. Luati o carte cu coperti de carton si puneti-o in crestetul capului, apoi incercati sa mergeti prin casa, fara a scapa cartea. Astfel, va veti obisnui sa stati cu spatele drept, ceea ce contribuie la tonifierea sanilor, dar si la sanatatea coloanei vertebrale. Daca va este greu sa va deplasati fara sa scapati cartea, incercati sa stati in picioare circa 30 de minute, mentinand spatele, gatul si capul in pozitie dreapta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.