Cum sa recunosti si sa tratezi afectiunile prostatei

Bolile prostatei fac parte din categoria celor mai comune boli ale barbatilor. Aceasta este cauzata de stilul de viata sedentar, raspandirea bolilor cu transmitere sexuala sau inaintarea in varsta.

Primele semne care dau alarma sunt urinarile frecvente, respectiv mai mult de sase ori pe zi, cat se considera normal pentru un consum obisnuit de lichide in zona noastra climaterica. De fapt, cele care ar trebui sa ingrijoreze sunt mictiunile din timpul noptii, cand, teoretic, activitatea vezicii urinare trebuie sa fie in repaus. Atentie si la jet! Daca acesta este slab sau intermitent, nu mai exista argumente pentru a evita un consult, programarea la un doctor urolog fiind obligatorie.

Citeste si:  Consumul de peste aduce o multime de beneficii pentru toata lumea

Potrivit statisticilor medicale, adenomul de prostata reprezinta cea mai frecventa problema pe care o acuza domnii trecuti de 60 de ani, iar proporttia nu e deloc mica – 70% acuza probleme. Randurile suferinzilor se ingroasa substantial in pragul varstei de 80 de ani, cand circa 90% dintre barbati se confrunta cu aceasta afectiune.

Citeste si:  Circumcizia la femei sau mutilarea genitala feminina

Sa nu va imaginati insa ca pana la 60 de ani barbatii sunt scutiti de motive de ingrijorare. Aceleasi statistici arata ca adenomul de prostata se intalneste si la cei de peste 40 de ani, incidenta problemei la aceasta grupa de varsta nedepasind, ce-i drept, 20%.

Nici tinerii nu sunt ocoliti, acestia pot suferi de prostatita, care apare mai des la barbatii intre 20 si 40 de ani. Cauzele pot fi bacteriene (5%-10% din cazuri) sau nonbacteriene, precum reducerea frecventei raporturilor sexuale, anxietatea, stresul, ridicarea unor greutati, ocupatiile care supun glanda unor niveluri ridicate de vibratii sau unor agenti infectiosi pe care tehnicile curente nu-i pot depista.

Citeste si:  Cercetatorii britanici au dezvoltat laptele praf care previne obezitatea

Sursa: Comunicat de presa Prostafit

Prostafit, un produs Aesculap Prod, este un suplimentar alimentar ce contine ingrediente naturale sanatoase si este o combinatie de plante, sub forma de extracte vegetale, recunoscute pentru aportul de substante benefice organismului cu efecte pozitive asupra functiei vezicii si prostatei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.