Cum subtiem gambele?

Antrenarea gambelor a iscat intodeauna controverse. Contrar parerii larg raspandite potrivit careia antrenarea prea frecventa a gambelor duce la ingrosarea lor si la obtinerea unui aspect insetetic, exercitiile executate corect si regulat intind si rotunjesc muschiul, iar adaugarea unui pantof cu toc ofera o imagine senzuala si seducatoare.

Pentru persoanele care vor sa obtina gambe frumoase, estetice, este bine sa le antreneze atat la aparatele de fitness cat si in antrenamentele de tip cardio. Trebuie sa alegem exercitii cat mai variate si sa le combinam pentru a nu intervenii monotonia.

Citeste si:  Cauzele genetice ale ADHD, descoperite

Pentru cele care doresc sa-si subtieze gambele exista foarte multe optiuni, mai ales de tip cardio. Iata cateva exemple:

-alergarea este foarte indicata. Este exercitiul cel mai complex – nu radeti – deoarece sunt antrenate toate grupele musculare;
-stepper-ul;
-sarituri pe loc, cu sau fara coarda;
-aerobic;

Efectuati cat mai multe repetari la fiecare exercitiu cu pauze scurte intre serii.
Daca doriti sa tonifiati musculatura gambelor va recomand in special exercitii la aparate de fitness o data pe saptamana. Important este sa nu le neglijati, mai ales daca aveti ceva probleme in acea zona musculara. Pentru incepatori recomand exercitii usoare fara incarcatura:

Citeste si:  Actrita Denise Richards serveste micul dejun la ora 5 dimineata!

1.Stind cu fata la aparat, ridicari pe varfuri cat mai sus si revenire (3 serii x 20 repetari).ex.1,2.

2.Stind intr-un picior cu fata la aparat: ridicari pe varf cat mai sus si revenire(3 serii x 15 repetari).ex.3,4.

-pentru avansati recomand urmatoarele exercitii:

3.Asezat la aparat: ridicari pe varfuri cat mai sis si revenire (3 serii x 20 repetari).ex.5,6.

Citeste si:  Copiii agresivi si lipsa emotiilor

4.Stind la aparatul pentru gambe: ridicari pe varfuri si coborare (3 serii x 20). Atentie foarte mare la spate. Acesta trebuie sa fie drept pe tot parcursul executiei.ex.7,8.

O greseala frecventa despre care v-am mai vorbit este combinarea antrenamentului cardio cu cel de fitness. Incercati sa le lucrati separat pentru a obtine bune rezultate si pentru a nu va suprasolicita organismul.


5 Comentarii
  1. eu credeam ca din moment ce nu prea exista grasime pe gambe nu se pot subtia – asa a lasat mama natura forma piciorului tau si gata! hm… deci se poate…

  2. cum sa nu existe grasime pe gambe? eu am chiar celulita pe gambe! nu este foarte vizibila, dar daca strang putin pielea se observa imediat. trebuie neaparat sa lucrezi si gambele!

  3. Pai, Alle, poti sa faci si acasa aceleasi exercitii, numai ca inlocuiesti aparatul cu un perete. 🙂 Iar ca suport pentru picioare folosesti DEX-ul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.