Cuplurile casatorite fac concesii mai des decat cele necasatorite

Cuplurile casatorite fac cu randul atunci cand vine vorba de „a avea dreptate” intr-o disputa, in timp ce in cuplurile necesatorite nu pare a se intampla acest lucru. Mai degraba decat a incerca mereu sa aiba dreptate de partea lor, partenerii casatoriti tind sa renunte la punctul lor de vedere daca au „castigat” o disputa anterioara.

Citeste si:  Adenomul de prostata (hipertrofia benigna de prostata - HBP)

Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce au analizat, 82 de cupluri, carora li s-a cerut sa-si spuna parerea despre doua modalitati de petrecere a timpului liber. Partenerii au fost intrebati – separat si in cuplu – daca prefera o cina la un restaurant renumit sau o iesire la teatru. Acolo unde era un dezacord, acestora li s-a cerut sa adere la o decizie colectiva.

Citeste si:  Exercitiul fizic, practicat cate o jumatate de ora in fiecare zi, previne aparitia infectiilor

Rezultatele au aratat ca sotii si sotiile faceau cu randul atunci cand venea vorba de a-si impune propria vointa – insa nu si partenerii necesatoriti.

„Cuplurile casatorite par a se axa pe mentinerea unui oarecare grad de corectitudine in relatia lor”, a afirmat Alistair Munro, coordonatorul studiului, adaugand ca acest lucru nu se intampla si in cuplurile necesatorite, unde fiecare dintre parteneri incearca sa-l domine pe celalalt, impunandu-i propriul punct de vedere.

Citeste si:  Anticonceptionalele, trei injectii pentru un an de protectie

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.