fbpx

Cura cu argila

Please select a featured image for your post

Cu o istorie ce incepe in Egiptul Antic argila este un miracol al naturii de care trebuie sa profitam din plin. Datorita continutului extrem de bogat in minerale naturale argila are virtuti terapeutice deosebite, iar cura cu argila nu este destinata exclusiv persoanelor bolnave ci si celor care doresc sa-si mentina o stare buna de sanatate sau care sa previna diverse afectiuni.
Inca din Egiptul Antic argila a fost descoperita si folosita de catre femeile din inalta societate pentru ingrijirea pielii. In combinatii cu uleiuri volatile se faceau impachetari corporale al caror efect era, se pare nemaipomenit. Tot in Egiptul Antic argila avea si o alta intrebuintare, si anume era folosita in procesul de conservare a mumiilor. Hipocrate, parintele medicinei, a afirmat ca pe langa namolul marin argila este foarte importanta in eliminarea din organism a tot ceea ce este negativ si vatamator. Argila este un remediu natural foarte eficient si la indemana oricui impotriva multor afectiuni. Se spune ca explicatia binelui pe care ni-l fac tratamentele cu argila se datoreaza faptului ca aceasta are o compozitie asemanatoare cu cea a corpului uman. Odata ajunsa in organismul nostru, argila actioneaza exact acolo unde este nevoie, readucand echilibrul in intregul organism. Argila este bogata in minerale (magneziu, fier, calciu, siliciu, dar si oligoelemente.Ea se gaseste in diverse forme si culori: alba, rosie, galbena, verde si gri. In momentul in care patrunde in organism ea identifica zonele cu probleme absorbind ceea ce este nociv din organism si expulzandu-l pe calea tubului digestiv.
Argila poate fi folosita atat in uz intern cat si extern – sub forma de cataplasme sau pansamente ( calde sau reci) folosite pentru supuratii, abcese, furunculi, rani, etc. Intern, argila are putere antioxidanta, antitoxica, bactericida, creste imunitatea organismului, reincarca celulele organismului cu energie, este un excelent regenerant si cicatrizant. Terapia cu argila este foarte eficienta in tratarea bolilor aparatului digestiv (ulcer, crampe, icter, balonari, hepatita, parazitoze, etc.) si in tratarea durerilor reumatice precum si a paraliziei. Argila este folosita si in tratarea convulsiilor, precum si in imbunatatirea starii generale a organismului in epilepsii. La nivelul aparatului urinar argila actioneaza eficient in infectiile urinare si in insuficienta renala in special. Poate trata dezechilibre hormonale, poate interveni in reglarea tensiunii arteriale, in starile de demineralizare a organismului. O alta virtute a argilei o regasim in tratarea diareei, constipatiei, hemoroiziilor, dar si in ameliorarea anemiei si asteniei. Argila intervine eficient ajutand la scaderea glicemiei si a colesterolului. Pancreasul, splina si ficatul beneficiaza de curatarea de toxine cu ajutorul argilei. Argila are un efect tonic asupra sistemului nervos, reusind sa alunge stresul. Pentru a deveni eficienta argila trebuie utilizata intr-o cura ce dureaza trei saptamani. In cadrul curei se bea apa argiloasa foarte tulbure de trei ori pe zi cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. Apa argiloasa se prepara fie cu cateva ore bune inainte de a fi consumata, fie cu o seara inainte de a fi consumata landu-se pana dimineata. Se folosesc numai obiecte si recipiente din sticla, portelan sau lemn. Se pune o lingurita plina cu argila la un pahar de apa, iar inainte de a fi consumata se amesteca bine cu o spatula de lemn si se consuma apa tulbure. Aceasta cura de intretinere va fi continuata timp de 4-6 luni, cate 10 zile consecutiv pe luna cand se ia cate o doza dimineata inainte de masa. In cazul femeilor in perioada ciclului menstrual cura trebuie suspendata. De asemenea, in cazul copiilor doza de argila folosita va fi injumatatita. Aceasta cura este de preferat sa fie tinuta la inceputul primaverii imbunatatind tonusul atat fizic cat si psihic si detoxifiind organismul. Pe perioada curei cu argila se evita grasimile si alcoolul, preferandu-se fructe si legume proaspete, precum si sucuri naturale ( in mod deosebit citricele ) si produsele lactate. In cazul in care urina si scaunul apar modificate in primele zile de cura, acest lucru nu trebuie sa ne sperie deoarece inseamna ca a inceput procesul de eliminare a toxinelor din organism. Tratamentul nu trebuie intrerupt in nici un caz.

Citeste si:  Nopti linistite, fara sforait
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.